Administrație Social Știrile zilei

VIDEO: S-a redeschis un vechi spital din Buzău | Iată imagini

Joi, 1 martie 2018, autoritățile județene au redeschis fostul spital de la Pârscov, la capătul a trei ani de lucrări care au costat bugetul Consiliului Județean aproape 350.000 de euro. Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, este cel care a insistat ca spitalul închis acum șapte ani de guvernarea Boc să fie redeschis sub denumirea de „Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov”.

Reabilitarea fostului spital a început în urmă cu trei ani, atunci când autoritățile județului au reușit să aloce banii necesari. Sumele au mers către reabilitarea clădirii și dotarea cu aparatură medicală si mobilier.

Cinci secții vor funcționa în total în cadrul noului centru: ORL, Obstetrică – Ginecologie, Mica chirurgie, Pediatrie si Medicina Internă. Deocamdată, precizează directorul Spitalului Județean de Urgență Buzău, se va funcționa doar cu primele trei secții, urmând ca pentru celelalte două să fie aduși.

Cât privește resursa de personal, mai lipsesc doar medicii de pe Pediatrie și Medicină Internă. În rest, schema pentru asistente și îngrijitoare este completă.

Noua unitate medicală va deservi o populație de aproximativ 22.000 de persoane, locuitori ai comunelor de pe Valea Buzăului. Pacienții trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În caz contrar, ei vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a achita tarifele stabilite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Cazurile sociale vor fi însă tratate fără bani.

Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov nu va avea unitate de primiri urgențe, însă va putea prelua și transfera pacienți la Buzău, acesta funcționând ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu internări de zi.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */