CORONAVIRUSȘtirile zilei

VIDEO: Azi-noapte, sălbăticiunea a atacat din nou | Urșii fac prăpăd la Colți

Disperare pentru locuitorii comunei Colți. Ursul care a atacat de mai multe ori, săptămâna aceasta, câteva gospodării din localitate a coborât din nou azi-noapte și a ucis o capră. Zilele trecute, sălbăticiunea a mâncat dintr-un porc, pe care l-a lăsat schilodit. Specialiștii spun că este vorba despre un comportament specific urșilor la sfârșit de hibernare, dar că, în curând, sălbăticiunea se va retrage în întunericul pădurii.

Ursul care a terorizat satul anul trecut a revenit după hibernare nu se sfiește să se apropie de locuințele oamenilor. Pagubele pe care le lasă în urmă dau măsura înfometării animalului care, de la sfârșitul săptămânii trecute a venit de trei ori în sat, omorând trei animale.

„După picior, ar fi tot ursul de anul trecut. A luat o capră, apoi un porc de 60 de kilograme și acum alt porc de 80 de kilograme. A făcut trei pagube”, a declarat Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți.

Autoritățile locale au solicitat împușcarea ursului, însă durează mult obținerea autorizațiilor de vânătoare. Oamenilor nu le rămâne decât să își ia singuri măsuri de protecție.

Azi-noapte, ursul a omorât o capră și a trecut la doi metri de ușa casei unei bătrâne care se teme acum și să mai iasă în curte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close