CORONAVIRUS

VIDEO: Și-au scos cățeii la plimbare, dar au uitat să facă ASTA

Măturică, pungi, făraș. Sunt cele trei obiecte pe care trebuie să le aibă asupra sa orice buzoian care își scoate la aer animalul de companie, potrivit noului regulament al Primăriei Buzău.

Poliţiştii locali i-au abordat pe proprietarii de câini care nu strâng în urma patrupedelor, însă deocamdată doar pentru a le oferi sfaturi și avertismente. La următoarele controale, cei care sunt prinşi fără pungi pentru a strânge dejecţiile vor fi amendaţi.

Poliţiştii locali, au acţionat pe raza municipiului Buzău, în zona cartierului Micro 14, Piaţa Micro 14, Bdul Nicolae Bălcescu, Piaţa Crâng, B-dul Unirii, str. Spiru Haret, în vederea prevenirii încălcării H.C.L 307/2017.

„În urma acestei acţiuni, au fost depistate 18 persoane, din care 15 au fost sancţionate contravenţional cu avertisment, pentru că nu deţineau mijloacele necesare de colectare a resturilor fiziologice (pungi/făraş/maturică sau pungi/mănuşi de unică folosinţă), în vederea colectării dejecţiilor produse de câini“, a anunţat Poliţia Locală.

În cazul în care posesorii de animale de companie încalcă aceste norme, pot fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 lei şi 1.000 lei. Pe lângă mătură şi făraş, cei care au câini trebuie să-i ţină în lesă, iar dacă sunt agresivi să le pună botniţă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button