Știrile zilei

VIDEO: Spectacol impresionant în debutul BUZĂU FEST

Mii de buzoieni au participat, joi seară, la defilarea cu torţe a dacilor şi a romanilor din deschiderea celei de-a doua ediții a Buzău Fest, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Buzău pentru promovarea judeţului, a obiceiurilor şi tradiţiilor locale.

Peste o sută de soldaţi daci şi romani, gladiatori şi militari români din Primul Război Mondial, acompaniaţi de fanfara Garnizoanei Buzău, au defilat cu torţe în deschiderea celei de-a doua ediţii a Buzău Fest, sărbătoarea judeţului Buzău desfăşurată în perioada 1-2 iunie.

La ora 21.00, soldaţii au pornit din faţa Catedralei Arhiepiscopale şi au parcurs Bulevardul Unirii – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng.

Pe traseu, luptătorii din antichitate au fost aplaudați și fotografiați de mulțimea venită special să vadă parada organizată pentru a doua oară la Buzău. Cei peste o sută de războinici vor putea fi văzuţi vineri și sâmbătă la Sărata Monteoru.

Alaiul s-a oprit la Obelisc, acolo unde soldaţii bulgari au oferit un spectacol pirotehnic.

La marşul care s-a încheiat după mai bine de o oră a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a declarat plăcut surprins de faptul că buzoienii au ieşit în număr foarte mare din case pentru a asista la parada cu torţe.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */