Cultură

VIDEO: Steluța Duță, campioană în ring și pe scenă / S-au decernat premiile BUZZ CEE

Sâmbătă seară, Sala Teatrului George Ciprian din Buzău a găzduit gala de decernare a premiilor festivalului internațional de film BUZZ CEE, Steluta Dutaeveniment dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Est. Premiul pentru cel mai bun documentar a fost câștigat de producția românească ”Roboțelul de aur”, care prezintă parcursul pugilistei buzoiene Steluța Duță.
Iată cum au fost acordate premiile, după un maraton cinematografic de patru zile:
Long BUZZ – „Sin & Illy Still Alive” (Germania, 2014), lungmetrajul de debut al regizoarei Maria Hengge. Filmul a primit din partea Cinelab România servicii de postproducție în valoare de 7000 Euro.
Real BUZZ  – Premiul pentru cel mai bun documentar a fost câștigat de producția românească „Roboțelul de aur” (2015), realizată de tinerii regizori Mihai Dragolea și Radu Mocanu, pentru „maniera nepretențioasă de a spune o poveste care dintr-una locală a devenit una globală”. DSC_0022Subiectul principal este buzoiancă Steluța Duță, multiplă campioană la box, o tânără ambițioasă, dar extrem de încercată de viață. Juriul competiției de documentar a fost format din Alex Shiriaieff, Claudiu Mitcu, George Kalomenopoulos și Aurelian Nica.
Short BUZZ – „Dispozitiv 0068” (România, 2014), un scurtmetraj regizat de Radu Bărbulescu, care are în centrul poveștii un lunetist ce se instalează în apartamentul unei bătrâne paralizate pentru asigurarea perimetrului pe parcursul summitului NATO de la București, este câștigătorul trofeului Short BUZZ .Din juriul competiției de scurtmetraj au făcut parte Iulia Rugină, Eugen Kelemen, Dan Burlac și Emanuel Lăzărescu. Ambele filme au primit și servicii de postproducție în valoare de 2000 de Euro din partea Cinelab România.DSC_0007
Pop BUZZ – „Zăpada/ Snow” (Bulgaria, 2015), în regia lui Ventsislav Vasilesv, o dramă puternică despre familie, trădare, alegeri și iertare, a fost ales de către public drept câștigător al trofeului Pop BUZZ. De asemenea, filmul a primit și o mențiune specială din partea juriului competiției de lungmetraj.
BUZZ CEE a avut loc la Buzău, în perioada 4 – 8 mai, în 3 locații centrale (Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău), iar de-a lungul celor cinci zile, buzoienii au putut viziona 53 de filme, românești și internaționale, de lung și scurtmetraj, precum și documentare.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: