Administrație Știrile zilei

VIDEO: Va rezolva multe probleme! | Utilajul – MINUNE cumpărat de Urbis

Odată intrat în era tehnologizării, Urbis-Serv nu vrea să mai dea înapoi! Ultimul utilaj cumpărat de societatea din Crâng este un Vacu-Pallet-Mobil, un soi de motostivuitor pentru borduri care crește productivitatea muncii și are grijă de siguranța angajaților.

Utilajul german sosit recent în curtea Urbis dispune de un braț mobil, care ridică bordurile de până la 140 de kilograme, scutindu-i pe angajați de cea mai mare corvoadă a meseriei lor. Cu doar doi lucrători care să îl manipuleze, utilajul apucă bordura de pe palet cu ajutorul unui vacuum puternic, după care operatorul deplasează brațul mobil într-o parte sau în alta, în funcție de locul în care dorește să așeze bordura.

Mașinăria își va face „botezul” pe strada Pompiliu Ștefu, aflată în lucru chiar în aceste zile.

Printre avantajele folosirii noului utilaj se numără creșterea siguranței angajaților, care nu mai sunt nevoiți să ridice cu brațele bordurile foarte grele și creșterea productivității muncii: Dacă, înainte, o echipă reușea să monteze aproximativ 50 de metri liniari de borduri pe zi, acum, cu ajutorul noii mașinării, doar doi oameni pot monta 500-600 de metri liniari.

Vacu-Palletul este un utilaj de producție germană și a costat aproximativ 40.000 de euro. De notat că ultimele achiziții ale Urbis au fost posibile după ce primarul Constantin Toma a alocat alocat aproape 3 milioane de euro , bani din excedentul bugetar al anului trecut, tocmai pentru tehnologizare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cred ca o sa zaca langa masina de ridicat autoturismele parcate neregulamentar.Domnului primar ai plac bordurile vechi si urate , din cauza asta nu se indura sa le schimbe.Dar despre ce vorbim ca si la asfaltat se chinuie ca o gravida in chinurile facerii. Despre amenajarea parcarilor pentru masini paralel cu bordurile , cum sunt an toate tarile civilizate pe care dansul le a vazut , ce sa m ai spunem ? Si multe altele.