Știrile zilei

VIDEO: Victimele de la clubul Colectiv, comemorate la Biserica „Sfântul Dumitru” din Buzău

[mks_col] [mks_two_thirds]

Românii nu au uitat, buzoienii nu au uitat. Duminică seară, la biserica „Sfântul Dumitru” de pe strada Parâng, peste o sută de oameni le-au comemorat pe cele 64 de victime ale căror destine s-au frânt în incendiul de la clubul Colectiv din Capitală.

Mobilizați de anunțul preotului paroh Romeo Ene, buzoieni de toate vârstele au ținut să participe aseară la evenimentul care marchează un an de la cumplita tragedie numită „Colectiv”. Un sobor alcătuit din cinci preoți a oficiat sluba Parastasului și o slujbă de ajutorare a celor care încă suferă de pe urma rănilor. Începând cu ora 22:30, slujitorii Domnului s-au rugat alături de credincioși pentru sufletele celor pieriți, dar și pentru zecile de răniți care, în ultimul an, au dus o adevărată luptă pentru supraviețuire.

La intrarea în biserică, tinerii au scris din lumânări „Colectiv” și #64, în memoria celor decedați cumplit și nedrept în seara zilei de 30 octombrie 2015. Parohia „Sfântul Dumitru” a pus lumânări la dispoziția tuturor buzoienilor și i-a invitat să se roage pentru sufletele celor dispăruți, dar și pentru sănătatea supraviețuitorilor.

[/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv, au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

 

 

[/mks_one_third] [/mks_col]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close