AdministrațieCORONAVIRUSȘtirile zilei

VIDEO: Votul Primăriei n-a contat în AGA Companiei de Apă; reprezentantul Consiliului Județean a părăsit ședința

Miercuri s-a consumat o nouă bătălie din ceea ce deontologii ancorați în realitățile momentului au numit „cel mai mare război instituțional postdecembrist buzoian”. După o ședință cu scântei a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău, acționarul majoritar, Primăria Buzău, nu a reușit să își impună punctul de vedere în fața unui acționariat minoritar refractar, însă l-a atras de partea sa pe reprezentantul Consiliului Județean, juristul Mirela Oprea.  

Ședința nu a fost lipsită de animozități. Prezenți să susțină interesele organismelor pe care le conduc, primarul Constantin Toma și managerul Ionel Tescaru și-au aruncat vorbe grele și au polemizat pe marginea legalității unor aspecte din ședință, mergând până la anularea întâlnirii și solicitarea reconvocării acesteia.

A fost a doua amânare a ședinței, după ce ieri s-a stabilit o nouă întâlnire, pentru miercuri dimineață, din cauza lipsei de cvorum. Astăzi însă, ședința a început cu întârziere din cauza polemicilor legate de oportunitatea prezenței jurnaliștilor în sală. Reprezentantul municipiului Buzău, Georgeta Cristea, primarul Constantin Toma și reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, au pledat pentru accesul mass-mediei pe perioada lucrărilor, în timp ce reprezentanții Companiei de Apă și cei ai acționarilor minoritari ar fi vrut ca ședința să se desfășoare cu ușile închise.

Întreaga ședință a stat sub semnul dezacordului dintre reprezentanții Primăriei și cei ai Companiei de Apă, singura voce care a îndemnat tot timpul la calm fiind juristul Mirela Oprea, reprezentantul Consiliului Județean. De altfel, ea a a fost și cea care a propus reluarea ședinței la o dată ulterioară.

Propunerea Mirelei Oprea a primit voturi pentru doar de la reprezentantul Municipiului Buzău, cel al Primăriei Pogoanele și cel al județului Buzău, în timp ce Râmnicu Sărat, Pătârlagele si Nehoiu au votat împotrivă.

O situație atipică, reclamată pe întreg parcursul întâlnirii, l-a constituit refuzul președintelui de ședință, inginerul Dumitru Cristea, de a supune la vot orice propunere a acționariatului, care nu avea legătură cu ordinea de zi.

Pe fondul acestor tensiuni, reprezentantul județului, Mirela Oprea s-a retras din ședință, rămânând să voteze punctele propuse pe ordinea de zi doar reprezentanții municipiului Buzău și ai orașelor Pogoanele, Pătârlagele, Nehoiu și Râmnicu Sărat.

„Ați asistat pe viu la ceea ce înseamnă o Adunare Generală a Acționarilor la Compania de Apă Buzău în care acționarii nu au nici un drept și nu pot reprezenta interesele buzoienilor care ne-au mandatat aici. Este un lucru foarte grav, voi apăra în continuare buzoienii de cel mai mare preț la apă, de cel mai mare preț la apă meteorică și de cea mai murdară apă. Voi face din nou o plângere penală deoarece ați asistat la un abuz incredibil din partea președintelui CA care este butonat de domnul Tescaru plătind sume amețitoare unor avocați. Mulțumesc doamnei Mirela Oprea care, în ciuda presiunilor, a înțeles să fie un profesionist, o adevărată doamnă și a spus să fie o altă adunare generală la această companiei. Rog mai departe organele statului să își facă datoria. Mai mult nu pot face ca primar. S-a votat ca ședința de astăzi să nu se țină. Am ales să rămânem ca să fiți în sală să vedeți cum se face o ilegalitate. E un succes imens ca ați reușit să rămâneți în sală. Doamna Oprea, singura din această sală care știa legea și interpretarea ei nu a putu să își calce pe profesie pentru niște teme date și a părăsit sala”, a declarat primarul Constantin Toma.

Chiar dacă a votat pentru reluarea ședinței AGA la o data ulterioară, reprezentantul Primăriei a rămas în sală și a votat împotriva proiectelor propuse de consiliul de administrație menționând de fiecare dată în procesul verbal ilegalitatea continuării ședinței și depășirea atribuțiilor președintelui Consiliului de Administrație, Dumitru Cristea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

 1. Hai nene, las-o balta!
  http://www.aparegio.ro/apa-potabila-in-tara/
  Aici se vede ca suntem pe locul 12, dintre marile orase.
  Daca aici minte, cand informatia e publica, iar apa murdara nu mai e de mult la robinete, cum sa-l credem?
  Sa ne spuna, mai bine, de ce trebuie sa platim si politisti locali si firme de paza.
  E clar ca are interese care vin din firmele lui si bizonul mioritic pune botul la vrajeala.
  Rusinica, domnule primar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button