AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

VIDEO/FOTO: Scandal în Consiliul Local / Acuzații de șantaj, scamatorii și strigături, între Constantin Toma și Ionel Tescaru

Ședința Consiliului Local de vineri, 15 iulie, a fost una marcată de discuții aprinse între tabăra municipalității, reprezentată de edilul Constantin Toma, și cea formată în jurul Companiei de Apă, reprezentată de directorul Ionel Tescaru. S-au lansat acuzații de șantaj și s-a cerut demisia managerului companiei, care a părăsit sala în strigăturile primarului.

Întâlnirea de vineri a confirmat încă o dată – dacă mai era nevoie – că managerul Companiei de Apă nu vrea să recunoască în niciun fel rolul Consiliului Local, acela de a lua decizii în calitate de acționar majoritar al societății. El a fost prezent în ședința de consiliu și și-a menținut poziția de ieri, de la conferința de presă, avertizând că buzoienii sunt în pericolul de a plăti câte 2000 de euro/gospodărie, dacă primarul și consilierii se amestecă în deciziile luate în compania pe care o conduce. Tescaru a afirmat că managementul său este unul eficient, fapt recunoscut de instituțiile de la București și de la Bruxelles, iar prețul apei trebuie menținut la prețul actual, fiind parte a înțelegerii de acordare a banilor europeni.

De cealaltă parte, avocatul Lucian Sălcuțan a ripostat dur, acuzându-l pe Tescaru de șantaj, deoarece sperie buzoienii cu plata unor sume nereale. El a numit demersul de intimidare a lui Tescaru o „scamatorie logică” și a dat asigurări că nici Primăria și nici buzoienii nu vor avea de plată nici măcar un leu, chiar dacă investițiile cu bani europeni vor fi oprite.

O cale de mijloc a ales avocatul Constantin Florescu, consilier PSD, care a optat pentru moderație în intervenția sa. El a afirmat că eroarea Companiei de Apă ține mai mult de modul în care directorul Tescaru a ales să comunice cu Primăria, cea care ar trebuie să aibă, de fapt, putere de decizie în companie.

Spre sfârșitul ședinței, primarul Constantin Toma și-a ieșit din fire și l-a apostrofat pe directorul Tescaru, cerându-i demisia de îndată. Șeful de la Apă nu a părut prea impresionat, ba chiar a declarat în plen că nu are de gând să își dea demisia, chiar dacă i se impută lucruri grele, printre care salariul de 183 de milioane net pe lună. Mai mult, el a anunțat că va declanșa mecanismul prin care Buzăul va pierde totți banii europeni și va fi obligat să returneze și cele 100 de milioane de euro primite până acum.

În cadrul aceleiași ședințe, comercianții din parcul „Sfinții Îngeri” au venit din nou cu rugămintea de a fi lăsați să-și continue activitatea în actuala locație. Primarul Toma a fost însă de neclintit. El a afirmat că toate construcțiile din respectiva locație sunt construite ilegal și, drept urmare, vor fi demolate la termenul stabilit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!
Back to top button
Close
Close