AdministrațieCulturăEducaţie

Vila Albatros, Centrul Cultural al municipiului, din primăvară

În primăvara anului 2015, Vila Albatros din municipiul Buzău va găzdui funcționarea Centrului Cultural “Alexandru Marghiloman”, instituție publică de cultură și educație ce va fi trecută în subordinea ConsiliuluiConacul Marghiloman Buzau Local.
O data cu intrarea în reabilitare a Vilei Albatros, fostă reședință a ministrului Alexandru Marghiloman din parcul cu același nume, mulți buzoieni au fost curioși să afle care va fi destinația acestui imobil. Astfel, săli de cursuri, de expoziţii dar şi un salon de proiecţii de film vor funcţiona la etaj, iar la parter se află sala de audiţii, cea mai mare încăpere din clădire. Tot aici, va fi înfiinţată şi o bibliotecă publică, cu depozit de carte, sală de împrumut şi sală de lectură.
Centrul își va atrage o parte de finanțare din vânzarea de bilete la recitaluri, gale, expoziții, proiecții de filme și alte activități de acest gen.
La conducerea instituției va fi instalat un director-manager, numit în Consiliul Local după o selecție prealabilă. Întreg personalul va fi angajat cu contract individual de muncă, pe bază de concurs sau examen, în condițiile legii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button