Știrile zilei

Vin ninsorile! Buzăul, pe harta județelor vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alert cod galben şi portocaliu de vânt puternic, viscol şi ninsori, care vizează mai multe judeţe din ţară.

Prima avertizare cod galben este valabilă în intervalul 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 8:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

  • Cod galben de ninsori şi vânt în trei sferturi de ţară

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

Harta judeţelor afectate de codul galben

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Acum , pe final de iarnă nu mai are niciun farmec 😎
    Doar așa să mai ciugulească și firmele de deszăpezire niște bănuți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close