Știrile zilei

Vin ninsorile! Când am putea avea zăpadă la Buzău

Sunt tot mai multe șanse ca în regiunea noastră să cadă mult așteptații fulgi de nea. Meteorologii britanici susțin că urmează o perioadă cu ninsori abundente în Carpați, stratul de zăpadă putând atinge și 50 de centimetri la altitudini înalte, săptămâna viitoare.

Veștile despre prima zăpadă serioasă este confirmată și de meteorologul Mihai Timu de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit acestuia, începând de astăzi sunt aşteptate ninsori în mare parte din ţară în ultimele zile ale anului, inclusiv în Bucureşti, iar regimul termic va fi unul de iarnă la nivelul întregii țări.

„Pauza de iarnă” se va termina după Anul Nou, când europenii vor avea parte de aceeași vreme mult mai caldă decât normal, cum a fost până acum.

[su_box title=”Mihai Timu, la DIGI 24:” style=”glass” box_color=”#0bb2ce” radius=”10″]„În privinţa precipitaţiilor, vor mai apărea, la noapte, mâine şi poimâine . Vorbim de ninsori la munte, iar în Moldova, Transilvania, Maramureş, încet-încet, pe lângă ploi să apară şi lapoviţă şi ninsoare treptat. Asta pentru că va pătrunde o masă de aer mai rece pe circulaţia aerului din nord, urmând ca în noaptea de sâmbătă spre duminică, precipitaţiile sub formă de ninsoare să apară în partea de centru, est şi sud-est a teritoriului, iar duminică să mai ningă în general slab în jumătatea de sud-est a teritoriului, după care precipitaţiile să mai ia o pauză.”[/su_box]

Dincolo de precipitaţii, regimul termic  se va schimba într-un mod semnificativ, mai ales odată cu pătrunderea aerului polar pe teritoriul României. Astfel, luna decembrie 2019 ar putea să nu rămână cea mai călduroasă din ultimii 50 de ani, aşa cum se prefigura pe baza temperaturilor de până acum.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: