EconomicȘtirile zilei

Vin tichetele! Consiliul Județean a primit banii

Veste nesperată pentru mii de angajați ai sectorului bugetar. Potrivit unui anunț făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, toți angajații acestei instituții, precum și cei ai instituțiilor subordonate vor primi în curând tichetele de vacanță.

Vestea a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că sezonul concediilor a luat sfârșit, iar speranțele că voucherele vor sosi și la Buzău se năruiseră de mult. Totuși, rectificarea bugetară de luna trecută a suflat vânt în pânzele celor de la Consiliul Județean, care au făcut imediat formalitățile pentru achiziționarea tichetelor.

Potrivit reprezentanților CJ, în instituția de pe bulevard ar urma să primească tichete de vacanță 176 de beneficiari. În celelalte instituții subordonate, precum Spitalul Județean, DGASPC, Muzeul Județean, Centrul Județean de Cultură și Artă conducerile se vor ocupa separat de distribuirea tichetelor. Cu toții vor primi însă voucherele în valoare de 1450 de lei, sumă ce va fi impozitată din salariul lunii următoare.

  • Tichetele de vacanță, catalizator pentru turismul autohton.

Potrivit prevederilor în vigoare, bugetarii din instituțiile și autoritățile publice, precum și din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizație de vacanță, denumită voucher de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei.

Tichetele pot fi folosite doar în hotelurile și pensiunile din țară, ceea ce duce duce către un reviriment deosebit al turismului românesc. Guvernul României a anunțat că va continua programul și în 2019.

Cadrele didactice și mulți dintre angajații din administrație au primit deja vocuherele de vacanță, însă mai sunt încă instituții care nu au avut prevăzut în buget sumele necesare acordării tichetelor.

Angajații care nu vor un astfel de voucher de vacanţă trebuie să solicite în scris acest lucru la instituţia de care aparţine .

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: