EconomicȘtirile zilei

Vinzi sau cumperi mașină? Iată ce anunță Prefectura Buzău

Persoanele care vând sau cumpără o mașină trebuie să aibă în vedere că documentul perfectat la încheierea tranzacției s-a schimbat începând cu data de 30 a lunii august 2016. În acest sens, Prefectura Buzău a transmis redacțiilor următorul comunicat de presă:

„Începand cu data de 30. 08. 2016, pentru transcrierea dreptului de proprietate a unui vehicul, se va utiliza formularul tipizat „CONTRACT DE INSTRAINARE – DOBANDIRE A UNUI MIJLOC DE TRANSPORT” – model 2016ITL-054 aprobat prin Ordinul comun MDRAP/MFP/MAI NR. 1069/1578/114 din 2016.


La inmatriculare, prin utilizarea contractului de instrainare – dobandire
model 2016ITL-054, nu se mai solicita Certificatul de atestare fiscala respectiv Fisa de inmatriculare a vehiculului. Daca solicitantul inmatricularii nu utilizeaza contractul de instrainare-dobandire a mijlocului de transport in forma sus-mentionata, documentul care atesta dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport trebuie sa fie insotit de Certificatul de atestare fiscala, respectiv Fisa de inmatriculare a vehiculului.

Toate formularele tipizate se regasesc pe site-ul Institutiei Prefectului-Judetul Buzau (www.prefecturabuzau.ro), in categoria  Formulare Online. se arată în comunicatul Prefecturii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button