Educaţie

Visele prind viață la Școala Primară din Viperești

Câteva zeci de elevi de la școala cu clasele I-VIII din Viperești vor fi ”actorii”  unui proiect inedit, grație Asociației pentru Dezvoltarea Durabilă a Comunităților Rurale, care vrea să îi implice pe Untitledmicuți tinerilor în viața activă a comunității și să le valorifice potențialul.

Proiectul “Dream B.Y.G. (By Young Generation) se va desfășura în perioada 5 – 11 aprilie 2014 la Școala cu clasele I-IV Viperești, comuna Viperești, județul Buzău si are ca scop promovarea voluntariatului, implicarea tinerilor în viața activă a comunității, dezvoltarea și valorizarea potențialului copiilor prin abordarea a trei teme de interes actual:

-reguli de circulație;

-ecologizare și protecția mediului;

-cetățenie europeană.

De asemenea vor avea loc o serie de evenimente socio-culturale cu scopul i can do itpromovării culturii românești și a celei turce în rândul participanților.

Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor dezavantajati din mediul rural ( 7- 30 ani)  şi își propune să contribuie la dezvoltarea personală, emoțională și fizică a acestora prin actiuni civice desfasurate într-un cadru informal.

Dream B.Y.G.”  este un proiect deosebit de ambițios prin intermediul căruia ne propunem să realizăm o schimbare pozitivă în atitudinea și viața copiilor din mediul rural. Credem cu tărie în puterea de transformare prin educație non-formală  și de aceea mobilizăm toate resursele la care avem acces pentru a duce la bun sfârșit un proiect sustenabil și de calitate a declarat Camelia Acxinte, îndrumătorul proiectului.

 ”Activitatea noastră se concentrează în realizarea site-ului care se află în lucru, în campaniile de promovare şi în definitivarea sarcinilor pentru fiecare membru al echipei de proiect. Ne bucurăm de sprijinul şi entuziasmul voluntarilor în implementarea acestei iniţiative în care implicăm resurse, pasiune, spirit civic şi voluntariat” a declarat Marina Dedu, managerul de proiect.

Asociația pentru Dezvoltarea Durabilă a Comunităților Rurale este o organizaţie fondată de oameni care doresc să se implice activ în viața comunității în care trăiesc, care doresc să aducă un aport în dezvoltarea economică, socială şi cultural a comunităţilor rurale, descoperind oportunități şi “profitând” de acestea pentru a-şi atinge obiectivele.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close