Știrile zilei

Vlăduț (16 ani) a murit astăzi, sub ochii prietenilor

Vlăduț este prima victimă a scăldatului în locuri periculoase sau interzise. La nici 16 ani, a plătit un preț prea mare pentru o joacă, una ce răpește anual zeci de vieți din rândul tinerilor.

Astăzi, Vlad C. se afla cu prietenii la scăldat la balta unei balastiere din Râmnicu Sărat. Apă tulbure, peste 10 metri adâncime, gropi săpate de utilaje – pe scurt, rețeta unei tragedii anunțate, asta în ciuda numărului mare de tineri ce se avântă în apele tulburi ale unor astfel de lacuri.

La un moment dat, spun prietenii, Vlad s-a scufundat pentru a înota la fund. După câteva zeci de secunde de liniște, camarazii săi au intrat în alertă, pentru că tânărul nu a mai ieșit la suprafață.

Imediat s-a dat alarma, la fața locului ajungând două echipaje de pompieri, iar mai târziu, scafandrii de la ISU Brăila.

După câteva zeci de minute de căutări, cei din urmă au găsit trupul băiatului pe fundul lacului.

Zeci de oameni din cartierul „Zidari”, o comunitate unită de râmniceni

La balastieră au ajuns nu doar rudele lui Vlad, ci aproape întreg cartierul „Zidari” din Râmnicu Sărat. Trupul va fi dus acum la morga SML pentru efectuarea necropsiei.

În sezonul cald tot mai multe persoane, cu preponderență copiii, aleg ca locuri pentru a se răcori și pentru a se distra, vecinatatea lacurilor și a râurilor, doar că acestea nu sunt locuri amenajate pentru îmbăiere. Astfel, aceste persoane sunt expuse mai multor riscuri cum ar fi acelea de îmbolnăvire și înec. În sensul evitării producerii unor situații de urgență, ISU recomandă:
  • scăldatul doar în locuri special amenajate şi autorizate;
  • respectarea recomandărilor administratorului locului de agrement.
  • supravegherea permanentă a copiilor în apă sau în proximitatea acesteia;
  • evitarea scăldatului după consumarea de alcool sau pe timp de noapte;
  • evitarea scăldatului în apa rece după expunerea la soare, dar si săriturile de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • Respectarea avertismentelor ”scăldatul interzis”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button