AdministrațieȘtirile zilei

„Voi da ordinul de începere a lucrărilor!”

Sunt puține lucruri pe care Neagu să le fi promis buzoienilor și să nu se fi ținut de cuvânt. Rând pe rând, principalele obiective de infrastructură din județ au fost reabilitate, sumele atrase din fonduri europene atingând un prag istoric: 100 de milioane de euro. 

De curând, președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat că va da ordinul de începere a lucrprilor de rabilitare a clădirii fostului Spital Brătianu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Lucrările ar fi trebuit demarate încă din primăvară, însă birocraţia a făcut ca, până acum, să nu fie amenajat nici măcar şantierul. Șeful Consiliului Judeţean a dat de veste că problemele care ţineau pe loc execuţia au fost rezolvate.

În aceste condiţii, mai este necesar încă un vot în Consiliul Judeţean, fapt care se va întâmpla la sfârşitul acestei luni. Preşedintele Neagu declară că, imediat după aprobarea din miniparlamentul judeţean, va da şi ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul privind reabilitarea clădirii de pe bulevardul Nicolae Bălcescu are o valoare de aproape 4 milioane de euro, cu o finanţare europeană. Imobilul se va transforma în centru cultural.

  • Neagu, campion la capitolul PROIECTE.

Consiliul Județean este de departe instituția din Buzău cu cele mai multe reușite pe plan administrativ. Milioane de euro au fost atrase în proiecte de infrastructură ce vizează reabilitarea de drumuri, construirea de poduri – cazul Vadu Pașii -, reabilitarea clădirilor de patrimoniu și, mai ales, sistemul de sănătate.

De altfel, săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea noii Unități de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean. Proiectul prevede construirea și dotarea unei unități ultramoderene, care să poată primi și trata urgențele deloc puține prezentate la UPU Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close