CORONAVIRUS

Colorant textil în loc de vopsea de ouă! Piața Centrală, înțesată de prafuri toxice

Piața Centrală din Buzău este plină de comercianți ambulanți care vând vopsea textilă pe post de vopsea pentru ouă. Specialiștii spun că aceasta este deosebit de periculoasă pentru organism.ipp

Dacă nu vreți să petreceți sărbătorile pascale în spital, ar fi bine să fiți precauți atunci când cumpărați vopseaua pentru ouăle de Paște. Piața Centrală din Buzău este înțesată de vânzători ambulanți care comercializează vopsea textilă pe post de colorant pentru ouă.

Am cumpărat și noi un plic de vopsea roșie. Costă 1 leu iar pe plic scrie cât se poate de mare că este pentru vopsirea mătasei, a lânii și a bumbacului. Vânzătorul ne asigură însă că e bună si pentru ouă, ba chiar mai eficientă decât cea din supermarket: „E bună asta, colorează imediat, nu tre’ să va chinuiți cu alea scumpe..”, ne asigură proprietara unei măsuțe pe care stau înșirate zeci de plicuri multicolore.

N-ar fi nimic dacă reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului n-ar fi tras un semnal de alarmă serios în acest sens:

,,Nu cumpăraţi vopsea de ouă de la colţul străzii sau de la tarabeleipp din locuri neautorizate – poate fi extreme de toxică”.Potrivit specialiștilor, vopseaua tipografică și cea textilă se infiltrează în coaja oului și provoacă iritații ale pielii și probleme digestive celor care consumă tradiționalele produse.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să fie precauți atunci când cumpără vopseaua de ouă și să evite comercianții ambulanți, care, de cele mai multe ori, vând produse netestate, periculoase pentru sănătate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: