Știrile zilei

Vor dispărea din Parcul Crâng

Câștig de cauză pentru Primărie în procesul privind interzicerea bicicletelor de agrement în Parcul Crâng. După ce mai mulţi buzoieni au sesizat Primăria cu privire la disconfortul creat de bicicletele de patru persoane închiriate de la Obelisc, municipalitatea a decis interzicerea acestora în cel mai mare parc din Buzău.

Agentul comercial care deține bicicletele nu a astat cu mâinile în sân și a contestat în instanţă decizia Primăriei. În primă fază a şi avut câştig de cauză:

Admite cererea formulată de reclamanta PFA DUMITRU RAMONA – în contradictoriu cu pârâtul MUNICIPIUL BUZĂU – PRIN PRIMAR aşa cum a fost precizată. Constată că actul administrativ reprezentat de notificarea nr. 11728/18.04.2018, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău, are acelaşi conţinut cu notificarea nr.12381-2/10.05.2017, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău şi suspendată de Tribunalul Buzău prin sentinţa nr. 566/24.05.2017, pronunţată în dosarul nr. 1863/114/2017. Constată suspendarea de drept a actului administrativ reprezentat de notificarea nr. 11728/18.04.2018, emisă de pârâtul Primarul Municipiului Buzău. Obligă pârâtul la plata sumei de 570 lei cheltuieli de judecată către reclamantă, din care 70 lei taxă judiciară de timbru şi 500 lei onorariu avocaţi, aşa cum a fost redus de instanţă. Executorie de drept. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând să fie depusă la Tribunalul Buzău”, se arăta în soluţia pe scurt dictată de judecătorii buzoieni în data de 10 mai 2018.

Ulterior, Primăria Buzău a făcut recurs, iar în data de 12 septembrie, Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat o decizie definitivă în favoarea municipalităţii:

Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând pe fond: respinge cererea de constatare a suspendării de drept a actului administrativ contestat de reclamant. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.09.2018”, se arăta în soluţia pe scurt dictată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.

În aceste condiţii, în scurt timp, bicicletele de agrement vor dispărea din Parcul Crâng. Decizia Curţii de Apel Ploieşti urmează a fi pusă în aplicare de poliţiştii locali.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Ar fi bine daca ar interzice Si cetatenilor accesul cu bicicleta! Cand mergi in parc.mergi sa te relaxezi. Dar.. trebuie sa fii atent atat in fata cat si in spate sa te uiti mereu sa nu te loveasca vro bicicleta…

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */