Știrile zilei

Vor fi montate pe E85! | VIDEO

Începând de anul viitor, E85, șoseaua pe care mor anual zeci de persoane, va avea separatoare de sens pe role. Este anunțul reprezentanților CNAIR, după valul de accidente grave care au însângerat drumul european.

Spre deosebire de parapetele din beton, maşinile care intră în separatoarele cu role se redresează mai uşor, spun inventatorii. O maşină ar scăpa astfel mai uşor dintr-o coliziune. Potrivit producătorului, după ce absorb şocul, rolele transformă energia de impact într-o energie de rotaţie.

Până acum, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis că vom avea separatoare cu role pe două drumuri naţionale. Pe Drumul European 85, supranumit si „Şoseaua morţii”, drum care leagă sudul ţării de Moldova, şi pe Drumul National 7, pe Valea Oltului.

Noile parapete vor fi instalate pe mijloc, dar şi pe marginea şoselei, în curbă sau în pantă. Cu această ocazie, circulaţia va fi reconfigurată. Astfel, în zonele unde va fi mai aglomerat se va circula pe două benzi, iar pe sensurile unde va fi mai lejer, pe o singură bandă.

Anul trecut, pe Drumul European 85 s-au produs 177 de accidente grave, cu 76 de persoane decedate. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Rutier Buzău, majoritatea accidentelor rutiere pe drumul european 85 se produc atunci când un autovehicul intră pe constrasens pentru a efectua manevra de depăşire.

DN2 E85 şi-a câştigat, în ultimii ani, renumele sumbru de „şoseaua morţii”. Poliţişti, ONG-uri sau oameni simpli au atras de multe ori atenţia că şoseaua e subdimensionată pentru valorile prea mari de trafic. Din nefericire, rămâne singura cale de legătură între Moldova şi capitala ţării.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: