Știrile zilei

VORTEX POLAR: Anunțul meteorologilor

Vine frigul! Meteorologii anunţă o răcire bruscă la începutul noului an. Temperaturile vor coborî până la minus 15 grade, după ce o masă de aer arctic desprinsă de la Polul Nord va ajunge deasupra țării noastre. Specialiştii străini vorbesc despre un vortex polar care va lovi Europa. Până atunci însă, ne bucurăm de o vreme autentică de primăvară în mare parte din ţară.

Iarna ar putea lovi după una dintre cele mai călduroase luni de decembrie din ultimii ani. Meteorologi din toată lumea sunt în alertă.

O masă de aer extrem de rece poziţionată desupra Polului Nord s-ar putea extinde. Vortexul Polar, aşa cum este denumit fenomenul, se îndreaptă acum spre Rusia.

Teodora Cumpănaşu, meteorolog ANM: Sunt semnale că ar fi posibilă o asemenea perturbare. Unde anume masa de aer rece scăpată de sub controlul acestui vortex polar va ajunge este foarte greu de estimat.

Nu e exclus ca valul arctic să lovească şi România în ianuarie şi februarie. Un astfel de fenomen a mai fost prezent în ţara noastră în 2010, când în Capitală, s-au înregistrat minus 25 de grade.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button