Educaţie

Vot OBLIGATORIU în România și ROMI în Parlamentul European?

Sâmbătă și duminică, la Liceul Tehnologic “Costin Nenitescu” din Buzau, va avea loc etapa regională a Concursului National “Tinerii dezbat”, la care participa echipe din judetele Buzău (8 echipe), Ialomita (3 echipe), Calarasi (3 echipe) si Giurgiu (2 echipe).images

Moțiunile dezbătute de tineri în cadrul acestei etape se referă la obligativitatea votului în țara noastră și la participarea romilor ca factori de decizie în cel mai înalt for european:

1. „Uniunea Europeana ar trebui să rezerve locuri în Parlamentul European pentru candidatii de etnie romă.”

2. „Introducerea obligativității votului în România este justificată.”

„Tinerii dezbat” este cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din România. Derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, împreună cu Reprezentanța UNICEF în România și alte câteva instituții, „Tinerii Dezbat” a ajuns la cea de-a V-a ediție.

„Tinerii Dezbat este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen. Tinerii dezbat este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine”, spun organizatorii programului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button