CORONAVIRUS

A vrut să bată recordul de viteză

Inconștiență. Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Piatra Neamţ, a fost prins conducând cu aproape 200 de kilometri pe oră în afara localităţii Racoviţeni. A fost oprit de poliţiştii de la Poşta Câlnău, acolo unde vitezomanul a și predat permisul de conducere.

Peste 180 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate miercuri participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore. Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în rândul participanţilor la trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 51.000 de lei. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut şase permise de conducere.

Viteza maximă a fost înregistrată în afara localităţii Racoviţeni, fiind depistat de poliţişti un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Piatra Neamţ, care circula cu 196 km/h.

Depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei). Totodată se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button