Știrile zilei

„Zbor lin spre înaltul cerului, suflet frumos!”

Simona Pătrașc, eroina din MagiCAMP, s-a mutat în Cer. Tânăra de 19 ani din Spătaru s-a stins aseară, după o lungă luptă cu o boală necruțătoare, care o chinuia de 6 ani.

Simona Pătrașc a fost un „înger în viață”, o eroină care a găsit nu doar puterea de a se înțelege pe sine, ci și pe cea de a-i mângâia pe ceilalți.

A fost o luptătoare încă de la vârsta de 13 ani, atunci când medicii au diagnosticat-o cu o maladie cumplită. Și-a pierdut piciorul stâng, dar a reușit să continue, să devină un model pentru ceilalți pacienți, pe care i-a învățat să iubească și să prețuiască viața.

În 2021, de Ziua Copilului, Paula Seling a relansat ”O lume minunată”, piesă făcută celebră de Mihai Constantinescu. În videoclip apare și Simona Pătrașc, una dintre minunile din MagiCAMP confecționând un șirag din figuri umane de hârtie, expresie a dorinței de a îmbogăți șirul oamenilor ce duc magia mai departe.

La plecarea unui înger, zeci, sute de oameni au ținut să își ia rămas bun prin mesaje emoționante, ce continuă să curgă pe pagina de Facebook:

Am cunoscut-o anul trecut. Ce noroc! De la Simona am învățat cum să iubești viața. Aveam în față un copil magic, o zână, o ființă supranaturală, care suporta, cu zâmbetul solar luminându-i chipul, cele mai cumplite dureri și îmi vorbea, cu seriozitatea unui înger, despre cât de prețioasă este fiecare secundă…despre cum trebuie să lași durerea să treacă prin tine ca să te poți elibera de ea.

Citisem, studiasem, știam despre puterea lui „aici, acum”, dar nimeni nu îmi făcuse o demonstrație practică de o asemenea amploare. Simo zâmbea, cocoțată deasupra durerii sale, plutea peste moartea sa, care creștea odată cu ea, Simo strălucea și iubea fiecare strop din această experiență intensă, numită viață. Iar, de atunci, eu nu am mai putut să las vreo clipă să treacă fără să îi aflu însemnătatea. Când văd oameni care nu își glorifică efemera călătorie prin lume nu pot să nu mă gândesc: oh, de-ar fi posibil să îi dați un crâmpei din timpul vostru Simonei…cum ar ști ea să îi ofere sens!
Simo a fost mereu un înger, acum s-a întors acasă.
Să îi fie odihna pace și lumină și să vegheze asupra celor dragi.”, este doar unul dintre zecile de mesaje emoționante postate pe pagina de Facebook a Simonei.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul nevinovat!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button