CORONAVIRUS

„Zebra 3D” revine! | Anunțul primarului Constantin Toma

Prima zebră 3D din România a fost realizată săptămâna trecută de elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian”. Pentru că a avut un impact deosebit, Primăria Buzău a decis să dezvolte conceptul şi în alte zone din oraş.

În realizarea trecerii de pietoni, elevii de la „Arte” s-au folosit de o idee împrumutată din Islanda, acolo unde un marcaj tridimensional le captează atenția tuturor vizitatorilor. Știrea a făcut înconjurul televiziunilor și a ținut capul de afiș al ziarelor, în mediul online având, de asemenea, un impact deosebit: Zeci de mii de distribuiri și aprecieri în 24 de ore au înregistrat site-urile care au avut inspirația de a publica știri cu acest subiect.

Proiectul nu a rămas fără ecou nici în sfera politico-administrativă:

„A fost deosebită această trecere de pietoni, așa-zisa ,,zebră” pe strada Bucegi, în fața Liceului de Artă și sperăm să generalizăm acest fel de trecere în tot Buzăul, deoarece a fost privit și primit extraordinar de bine, având și un rating extraordinar în toată mass-media românească. A fost o știre care a făcut chiar Breaking News la mai multe televiziuni. Nu ne așteptam. Un experiment bun.” a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

De asemenea, realizarea marcajului pietonal tridimensional a fost primită cu entuziasm chiar și de către vicepremierul Marcel Ciolacu. Demnitarul buzoian a ținut să-i felicite pe elevii de la Liceul de Arte pentru ingeniozitatea de care au dat dovadă:

„O idee foarte tare! Buzăul are prima trecere de pietoni tridimensională din România! Felicitări elevilor de la Liceul de Arte pentru ingeniozitate. Cred că pe viitor zebra 3D poate fi o bună soluție pentru a crește atenția celor aflați la volan în preajma școlilor și a grădinițelor.”, a scris pe pagina sa de Facebook vicepremierul Marcel Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: