Știrile zilei

Zece lei pentru nimic

Buzoienii care aleg să petreacă timp în aer liber pe pajiștile de la Haleș-Ciolanu trebuie să plătească o taxă de zece lei dacă vor să intre cu mașina pe spațiul verde. Și cum nimeni nu vine la grătar cu bicicleta, toți trebuie să achite această sumă. Firma care a concesionat terenul de la primărie percepe această taxă în schimbul parcării, fără a investi însă niciun leu în amenajarea de locuri de parcare sau de grătare.

Până acum câțiva ani, terenul de aproximativ 20 de hectare situat între Haleș și Mănăstirea Ciolanu era administrat de un om de afaceri buzoian care deține un hotel în această zonă. În prezent, concesiunea este deținută de către firma „La Toporaș” SRL, cu sdiul pe strada Vulcan, la numărul 28.

Pajiștile situate de-a stânga și de-a dreapta drumului județean DJ 203G sunt locul preferat de majoritatea buzoienilor care ies la grătar în weekend sau de sărbători. Totuși, mulți dintre cei care ies să se bucure de natură lasă în urma lor o mizerie de nedescris, pentru că în zonă nu există, din loc în loc, pubele de gunoi și nici grătare amenajate special. Oamenii fac focul pe iarbă și – în cel mai fericit caz – lasă gunoaiele în pungi pe care le plimbă de colo câinii aciuiați pe pajiști.

Grătar special amenajat

O soluție pentru petrecerea timpului în aer liber în mod civilizat ar fi amenajarea de grătare și de pubele de gunoi, dotate cu saci, de către cel care administrează terenul. Altfel, taxa de zece lei care se percepe astăzi nu se justifică sub nicio formă.

Elena Andreea Șontică

5 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Vinovati sunt cei care le aproba concesionarea fara a cere si obligatii. Pe acel bon scrie camping. Probabil ar trebui sa indeplineasca si alte obligatii, sa aibe anumite dotari daca este camping. Nu mai spunem de dotarea cu pubele, gratare, mese si banci. Dar at trebui vazut contactul, daca concesionarea nu este politic. La noi in Romania investitie zero, castig cat mai mare.

  • Daca este camping are amenajata o baie daca stai 2 3 zile ca de trebuie sa faci un dus sau daca vi sa te relaxezi pe taramuri buzoiene nu ai drept pt asa ceva ce interese are nenea Toma cati bani mai scoate si de acolo e un spagar mai mare ca Boscodealasa le fie rusine

  • pajistile apartin manastirei ciolanu acestia fara sa si dea seama au concesionat interlopilor cu dosare si puscarii grele ; te lasa sa ti pui gratarul si cand esti cu carnea pe gratar vin si daca indraznesti sa nu platesti te scuipa te injura te lovesc !!!! chiar daca pleci isi invoca motive ca le ai vorbit urat !!! asta mi sa intamplat mie sunt filmati si vor fi dati pe mana legii inclusiv o sa trimit la patriarhia buzau si a vrancei sa vada si ei cu ce interlopi lucreaza

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */