Știrile zilei

Zeci de copii ajung la UPU Pediatrie | Medic: „Dependenți de oxigen avem destui”

Am scăpat de coronavirus, dar am dat de viroze respiratorii și pneumonii. Un val de prezentări se înregistrează, în această perioadă, la UPU Pediatrie, cei mai afectați fiind sugarii, care dezvoltă forme mai grave ale bolii și necesită internare. Medicii spun că sezonul virozelor este unul mult mai agresiv față de cel de anul trecut.

În ultima perioadă, zeci de copii din Buzău ajung la spital cu diferite probleme respiratorii, iar cei mai mulți au febră foarte mare. Pediatria Spitalului Județean este ocupată în proporție de peste 70 la sută, iar medicii fac tot ce pot pentru a ține situația sub control. Ei le recomandă părinților să aibă răbdare și să se prezinte la spital doar în situațiile grave.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul pacienților diagnosticați cu pneumonii și viroze respiratorii este dublu. Medicii sunt de părere că acest sezon este mai agresiv.

Atât sugari, cât și copii, undeva până în vârsta de 10 ani sunt copiii. Dependenți de oxigen avem destui, adică au nevoie de oxigen pe mască obișnuită. Noi, în Pediatrie, suntem obișnuiți să avem în perioada aceasta a anului viroze și pneumonii mai urâte, mai ales că, într-adevăr, a fost o perioadă de pauză și acum normal că ni se pare că dintr-odată este un boom.”, precizează dr. Gina Anica, medic pediatru.

Între timp, și programul de vizitare în Pediatria Spitalului Județean Buzău s-a schimbat. Părinții care vor să viziteze un copil internat singur o pot face la orice oră, însă, în cazurile copiilor internați cu unul dintre părinți, vizitele celorlalți membri ai familiei sunt interzise.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!