Administrație

Zeci de șoferi, "ARȘI" la portofel de polițiștii buzoieni. IATĂ-I pe cei mai inconștienți conducători auto!

Peste 230 de șoferi au fost sancționați contravenţional în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când poliţiştii rutieri au fost angrenaţi în activităţi de asigurare a fluenţei traficului rutier.politia

Ei nu au putut trece cu vederea abaterile comise de conducătorii auto, mai ales că cei mai mulți dintre ei au fost opriți pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Împotriva a trei dintre vitezomani a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru 90 de zile, un brăilean de 30 de ani fiind depistat când îşi conducea maşina cu 105 km/h pe DN 2B, în localitatea Vizireni, în timp ce autoturismele conduse de un tânăr de 19 ani din judeţul Galaţi şi un băcăuan de 32 de ani au fost  înregistrate cu 158 km/h, respectiv 167 km/h, pe DN2 E85, în afara localităţii Podgoria.

Poliţiştii rutieri au mai reţinut în week-end permisele altor doi conducători auto, dintre care unul pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Duminică, poliţiştii rutieri au întocmit şi două dosare penale.

Într-unul dintre dosare este cercetat un tânăr de 25 de ani din comuna Puieşti, care s-a urcat băut la volan şi a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, pe DN 1B – E 577, în afara municipiului Buzău.

Pentru că etilotestul a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel de-al doilea dosar a fost întocmit pe numele unui tânăr de 27 de ani din Pătârlagele, scos din trafic de un echipaj mixt poliţist-jandarm care acţiona pe DC 171, pe raza localităţii Chirleşti. Pentru că emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat şoferului să se supună testării alcoolscopice, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparul Drager, cât şi să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button