Știrile zilei

ZIUA 5 | O echipă de voluntari pleacă în căutarea lui Nicu: „Vom scotoci întreaga pădure!”

S-au scurs deja cinci zile de la dispariția lui Nicu Barbu, iar fiecare secundă care trece pune jar pe inimile rudelor și ale apropiaților. Astăzi, scafandrii au efectuat misiuni de căutare pe Lacul Siriu, însă nici urmă de bărbatul de 43 de ani. Între timp, mai mulți prieteni s-au oferit voluntari pentru a forma o echipă de sprijin care să îl caute pe Nicu în pădurea din zonă.

Nicu Barbu, instrumentist într-o formație de muzică populară de pe Valea Buzăului și angajat la secția Institutului de Geografie, locuia la Pătârlagele. Era căsătorit și avea o fiică în vârstă de 14 ani. În ultima perioadă, spun apropiații, bărbatul părea copleșit de problemele din familie. Mama paralizată, neînțelegerile cu soția și datoriile făcute în ultima vreme îl apăsau din ce în ce mai tare.

De sâmbătă noapte, bărbatul parcă a intrat în pământ. Duminică, mașina sa a fost găsită în zona denumită generic „Coada Lacului”, la aproximativ un kilometru de luciul apei. Anchetatorii și un prieten al bărbatului au găsit înăuntru lucrul de care se temeau cel mai tare: un bilet de adio în care Nicu își motivează gestul, își cere iertare de la apropiați și lasă un soi de testament după moarte.

Prietenii refuză să creadă că Nicu ar fi comis un asemenea gest: „Eu nu cred ca Nicu ar fi putut face asa ceva,era un om plin de viata si tot timpul cu zambetul pe buze!” – Mirela

Cei care îl cunosc pe bărbat spun că Nicu Barbu nu a lăsat nicio clipă impresia că ar comite un asemenea gest, însă varianta unui suicid pare cea mai apropiată de adevăr. Pe mal sunt urme clare de pași care conduc spre apa lacului, acesta fiind și motivul pentru care astăzi s-a renunțat la căutările pe uscat și s-a apelat la ajutorul scafandrilor din județul Ilfov.

Ore întregi de căutări au trecut fără nici un rezultat, curenții de suprafață îngreunându-le pompierilor deplasarea pe luciul apei. În zona în care pare să fi dispărut bărbatul este și un canal adânc de 15 metri care urmează a fi verificat cu ajutorul scafandrilor.

Unul dintre prietenii cei mai buni ai bărbatului, Titu Vânătoru, a decis să formeze o echipă de căutare din care vor face parte prieteni și apropiați ai bărbatului. „Vom scotoci întreaga pădure! Nu avem liniște până nu îl vom găsi.”, a transmis bărbatul.

Un detaliu care le-a dat de gândit apropiaților este acela că toate actele bărbatului se află în portofel, singurul care lipsește fiind buletinul. De asemenea, telefonul său mobil a fost găsit la serviciu, însă bărbatul a avut grijă să șteargă toate mesajele înainte de a dispărea. Un singur mesaj a sosit după dispariție, acesta fiind expediat de către o prietenă stabilită în Germania.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: