Știrile zilei

ZONĂ PERICULOASĂ în Buzău: „I-a dat un pumn în cap și i-a luat telefonul”

După lăsarea serii, să treci prin zona Parcului Marghiloman echivalează cu o plimbare pe marginea unei gropi cu lei. Posibilitatea să-ți iei bătaie sau să rămâi fără bunurile personale este destul de ridicată, din pricina câtorva indivizi care își fac veacul în zonă. Din păcate, autoritățile intervin abia atunci când este prea târziu, timp în care câțiva inși au instituit legea pumnului.

Numai o minune a făcut ca un adolescent de 16 ani să nu fie luat cu salvarea alaltăseară, de pe strada Horticolei, după ce doi localnici, de 18 și, respectiv, de 39 de ani i-au aplicat o corecție în urma unui conflict spontan. Poliția și Jandarmeria au intervenit pentru calmarea spiritelor, scandalagiii alegându-se doar cu amendă.

Bătaia a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 22:00 și a pornit de la o neînțelegere între mai mulți locuitori din zonă. Potrivit martorilor, cei doi bărbați s-au năpustit cu pumnii asupra adolescentului de 16 ani, moment în care cel din urmă a rămas și fără telefonul mobil.

Strada s-a transformat apoi în scena unui scandal monstru provocat de apropiații celor implicați. În cele din urmă, telefonul sustras a fost găsit, în timp ce persoanele implicate au fost sancționate cu amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Încep scandalurile „de sezon”.

De reținut este faptul că, dacă un cetățean este victima unei astfel de bătăi, oamenii legii nu pot deschide dosar penal decât dacă persoana vătămată depune plângere împotriva agresorului sau a agresorilor săi.

Vulnerabili în fața câtorva persoane violente din zona menționată nu sunt doar simplii trecători, ci și oamenii legii. De pildă, alaltăseară, un polițist îi mărturisea unui coleg faptul că la acea oră nu exista decât un echipaj de intervenție pe tură. Depășiți numeric, polițiștii o pot încasa oricând în astfel de situații, nemaipunând la socoteală imposibilitatea de a interveni în cazul izbucnirii mai multor conflicte diferite în același timp.

  • Fără apărare.

Trecătorii sunt cei mai expuși găștilor de cartier, care nu se tem să amenințe de față cu poliția. Chiar în seara cu bătaia, în timp ce polițiștii încercau să identifice vinovații și să țină lucrurile sub control, câțiva indivizi căutau scandal cu un trecător care se oprise să vadă ce s-a întâmplat.

În astfel de situații, cea mai bună soluție pentru evitarea unei agresiuni din partea celor care nu se pricep să facă altceva este să nu răspundeți în niciun fel provocărilor și să părăsiți zona cât mai repede cu putință.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Adică,eu,plătitor de taxe și impozite,să-mi fie teamă, să circul pe jos,în țara,orașul în care m-ama născut și am crescut… vă dați, d-voastră, seama? Deci,oamenii normali,muncitori,care se duc și vin de la servici,locuiesc în zonă,trebuie (imperios necesar) să o ia pe ,cu totul, alte coclauri,că de… instigăm prin simpla noastră prezență de oameni civilizați. Vai, vai,vai,România! În ce hal, s-a ajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button