Economic

Taxe NOI pentru românii care muncesc în străinătate

Românii care lucrează în afara graniței vor fi nevoiți să plătească noi taxe.  Mai precis, muncitorii sezonieri care vin din țările membre UE în Marea Britanie vor plăti un impozit de 20% din venituri.

Proiectul de lege va fi aplicat cât de curând. Până la momentul actual, oamenii care câștigau sub 10.000 de lire pe an nu erau supuși niciunei taxe. Prin noua decizie care îi va afecta și pe români, Marea Britanie vrea diminuarea numărul străinilor care lucrează în Insulă.

Cei vizați de schimbarea sistemului de taxare sunt lucrătorii sezonieri din agricultură sau din alimentația publică. Muncitorii vor avea și mai multe formulare de completat și un sistem mai strict de monitorizare. 

Va fi redusă la jumătate perioada în care nou-veniții sunt susținuți pentru a-și căuta loc de muncă, de la șase la trei luni. Cei care solicită ajutor de șomaj nu vor mai putea primi ajutor de locuință, a stabilit guvernul britanic.

Măsurile restrictive fac parte din strategia guvernului Cameron ”put Britain first”, prin care se încearcă reducerea migrației din țările UE, scrie DC News.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button