PoliticăȘtirile zilei

Tudose, DEZVĂLUIRE despre Marcel Ciolacu | Ce rol are buzoianul în Guvern

Prezent aseară în studioul Antena 3, premierul Mihai Tudose a vorbit despre misiunea pe care o are la Palatul Victoria, dar și despre oamenii care îi sunt alături în activitatea guvernamentală. Provocat de Mihai Gâdea să spună dacă are prieteni printre membrii cabinetului, premierul a dat din casă și a povestit despre relația sa cu vicepremierul buzoian Marcel Ciolacu, de care îl leagă o prietenie foarte strânsă, de aproape 25 de ani.

Așa am aflat că Marcel Ciolacu lucrează 12 ore pe zi la Guvern, vomulul său de muncă depășindu-l pe al oricărui ministru din cabinetul Tudose, potrivit spuselor premierului:

„Cu Ciolacu mă ştiu de vreo 25 de ani. Cu familii, cu vacanţe făcute împreună. Toată lumea râde că nu face nimic, că n-are portofoliu. Nu, munceşte foarte mult. Se poate verifica pe cameră că nu a stat niciodată mai puţin de 12 ore. Am venit împreună, plecăm împreună. Dacă pleacă mâine, plec cu el, a spus Tudose.

Premierul a lăsat să se înțeleagă faptul că liderul PSD Buzău îi este unul dintre cei mai apropiați confidenți, aspect confirmat și de cele spuse în continuarea discuției. El a precizat că viceprim-ministrul buzoian l-a scos dintr-un mare impas, legat de organizarea UEFA 2020.

Mai exact, Ciolacu a fost cel care i-a recomandat premierului să își angajeze un consilier pe probleme de sport, mai ales că Bucureștiul se numără printre orașele în care UEFA va organiza meciuri peste doi ani. Pentru că avea nevoie de un specialist, care să cunoască legislația și regulamentele sportive, soluția identificată de Marcel Ciolacu a fost nimeni altul decât fostul mare internațional Gică Popescu. El a devenit astfel consilierul premierului pe probleme de sport și se va ocupa de proiectul organizării UEFA 2020.

Numele președintelui PSD Buzău este din ce în ce mai vehiculat în ultima perioadă, Marcel Ciolacu fiind prezentat de către mass-media drept omul din umbra premierului și cel mai apropiat colaborator al acestuia. În tot acest timp însă, Ciolacu a încercat să-și păstreze discreția și modestia, deși a stat și continuă să stea la baza unor decizii extrem de importante pentru România.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button