Știrile zilei

Visul ei este să devină profesoară la Buzău!

O tânără din județul Suceava este câștigătoarea celei de-a patra ediții a emisiunii-concurs de cultură generală de pe TVR2, prezentată de Virgil Ianțu.  Magda Iurescu, absolventă de engleză-română și italiană-română, tocmai a  câștigat marele premiu al concursului – un autoturism Dacia Logan și 15.700 lei -, însă visul ei este acela de a deveni profesoară chiar la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, pe care l-a urmat 

O tânără nevăzătoare din comuna suceveană Bilca a câștigat ma­rele premiu al concursului „Câștigă România” – după 10 ediții consecutive din sezo­nul 4 -, respectiv un autotu­rism Dacia Logan și 15.700 lei.

Magda Iurescu reușit să uimească telespectatorii TVR 2 întru­cât la concursul de cultură generală – care necesită o bună pregătire în pri­vința geografiei României, precum și însușirea noțiunilor de cultură generală din fiecare județ în parte – a compensat cu o memorie remarcabilă, câștigând în nouă ediții suma de 14.400 de lei și demonstrând că este cel mai pregătit concurent din sezonul 4 al concursului de cultura generală.

În seara de Sfântul Nicolae, la cea de-a zecea ediție a concursului de cultură generală de pe TVR2, Magda Iurescu a reușit să-și adjudece marele premiu, fiind prima femeie și cea mai tânără concurentă care câștigă marele premiu al concursului „Câștigă România”, prezentată de Virgil Ianțu.

Absolventă a două facultăți din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Su­ceava, ca șefă de promoție (engleză-română și italiană-română), Magda Iurescu are doctoratul în Gramatica Limbii Române. Lipsa vederii nu a împiedicat-o să se bucure de viață, iubește să înoate și să meargă pe bicicletă. Pasionată de concursul difuzat de TVR 2, „Câștigă România!”, Magdalena Iurescu a venit la preselecții la îndemnul mamei sale. Visul ei este să devină profesoară chiar la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, pe care l-a urmat și unde spune că a avut un profesor extraordinar, un pedagog bun care stătea alături de fiecare dintre elevi și le explica geografia pe harta în relief.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button