Știrile zilei

ALERTĂ în comuna Beceni!

Suspiciune de infestare cu virusul pestei porcine africane, într-o gospodărie din comuna Beceni. Autoritățile au trimis probe la București, iar acum așteaptă rezultatele.

Totul a început după ce un localnic din Cărpiniștea, sat aparținând comunei Beceni, a anunțat medicul veterinar că a găsit în gospodărie mai mulți purcei morți. Imediat a fost anunțat DSVSA-ul județean, care a deplasat în zonă o echipă pentru a preleva probe de la animalele moarte.

Ieri, probele au fost trimise Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autoritățile sanitar-veterinare buzoiene așteaptă acum rezultatele.

De menționat că purceii morți au fost găsiți într-o gospodărie izolată a satului Cărpiniștea, iar cauza decesului nu a fost încă stabilită.

Crescătorii de animale sunt sfătuiți să își păstreze calmul și să așepte informări și recomandări din partea autorităților competente

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ALERTĂ în comuna Beceni!

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Și-a tăiat abdomenul cu flexul! (foto)

Fără categorie

CURS în Buzău | Ultimele locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *