Autobuz sau maxi-taxi? Cum se va schimba raportul de forțe începând din această vară

După o perioadă în care a reușit doar să mimeze concurența față de microbuzele private, Trans Bus pare să fie intrat în zodia profitului și a competitivității pe piața de transport. Primăria și apoi conducerea societății au anunțat achiziționarea a 30 de autobuze second-hand în doua tranșe, primele mașini urmând să intre în circuitul urban până la sfârșitul verii.

Primăria pare hotărâtă să încheie socotelile cu operatorii de transport privați de maxi-taxi de pe raza municipiului Buzău. Și nu prin vreun abuz, ci printr-o concurență reală făcută de Trans Bus, societatea din subordine, care, până mai ieri, era considerată un „robinet al risipei banului public”.

La începutul anului, primarul Constnatin Toma a anunțat achiziționarea a 30 de autobuze second-hand, care ar urma să intre în autobaza Trans Bus începând din această vară. Primele mașini vor circula la Buzău în curând, pentru achiziția lor fiind deja virați în conturile firmei aproape 14 miliarde de lei vechi.

Următoarele 15 autobuze moderne ar urma să fie cumpărate anul viitor, atunci când Primăria își propune să atragă și bani europeni pentru înnoirea flotei de transport a Trans Bus.

În lumina noilor politici privind transportul public de călători în municipiul Buzău, proprietarii de maxi-taxi ar putea avea dificultăți din ce în ce mai mari în a-și realiza obiectivele.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*