Administrație Știrile zilei

Buzoieni din străinătate, veniți acasă! Iată invitația primarului Constantin Toma

INVITAȚIE

Zilele Diasporei Buzău – RePatriot

Anul acesta serbăm Zilele Diasporei și invităm buzoienii de pretutindeni pe 18 august acasă. Evenimentul va începe de la ora 11:00 la sediul primariei, în Sala Stan Săraru.

Municipiul Buzău are nevoie de oameni cu iniţiativă și ne dorim să-i aducem pe buzoienii din diaspora mai aproape de comunitatea natală. Aceștia pot avea un rol major în dezvoltarea locală și pot sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări.

Învităm pe această cale românii care trăiesc în străinătate și au venit în vacanță,  pe cei care s-au întors în Buzău definitiv și pe cei de acasă, să vină și să participe la discuții, pentru că ne dorim să cunoaștem părerea lor despre dezvoltarea municipiului Buzău și despre ce s-ar putea îmbunătăți  în orașul nostru. Vom discuta despre oportunitățile de afaceri locale, despre cum le puteți valorifica, dezvolta, finanța și cum puteți lega parteneriate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul RePatriot și ne propunem să încurajăm dezvoltarea locală cu ajutorul experienței acumulate peste hotare a buzoienilor noștri.

Vă așteptăm alături de noi!

Primarul Municipiului Buzău

Constantin Toma

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Drum inundat! | Politiștii sunt în teren

Știrile zilei

Accident rutier pe E85 | Trafic îngreunat

Știrile zilei

BUZĂU: O apă curgătoare va traversa orașul | Vor apărea terase, galerii comerciale și mori miniaturale

5 comentarii

 1. Taia Ionita at 14:37

  Mda…frumos proiect…și eu sunt un cetățean al Buzăului întors din străinătate,sperând că acasă găsesc oameni corecti,cu voia de a face cinste Buzăului, dar din păcate am avut o experiența urâta.Am fost tratată mai rău ca un sclav la mine”acasă”, am fost discriminata de una din societatile Buzăului unde am lucrat.Tocmai de-aicea ma gândesc serios sa plec iarăși și sa nu ma mai întorc niciodată.

 2. Cineva at 15:46

  Pentru ce sa se intoarca ??!! Sa fie sclavi in tara asta de rahat ? Sa rupa in doua masinile pe strazile astea distruse ? Sa fie victimele prostiei si a ignorantei ? Pentru asta sa se intoarca ?? Sa munceasca pe rupte , pentru 2 lei , care nu iti ajung nici de traiul necesar , daramite sa mai cumpere ceva ce si.au dorit mereu… sfatul meu e sa plecati , cat mai repede posibil din tara asta ! Sa va creati un viitor frumos… fiindca aici nu il veti avea…

 3. Ionut at 19:21

  Da si eu am stat in Olanda 3 ani. Ceea ce propune Domnul primare este ambitios si foarte general. Nu o sa ajungem la standardul de viata din Olanda, insa sunt lucruri marunte pe care le-am putea face. O singura problema trebuie rezolvata neaparat. Legislatia locala sa poata fi flexibila cum se intampla in orasele mari din Olanda, asta e un pas mic si pare neinsemnat, dar ca orasul nostrum sa isi faca singur legile, asta poate transforma totul. Si apoi cand se va putea lucre la legislatia locala vor fi necesare reprezentari din fiecare cartier, care sa participle la sedinte transparente si impartiale. Ma pot pronunta si sunt de acord sa ajut, insa conditia mea este ca la alocarea fondurilor sa se judece mai cu cap decat sa aruncam bani asa aiurea. Trebuie sa punem pe picioare economia orasului, nu sa avem numai repetitii de firme si francize deschise in prostie. O prima idee ar fi taxarea caselor de pariuri sportive si impunerea unui numar maxim de astfel de francize pe firma respective. Nu vreau sa vad orasul inecat in asa ceva.

 4. Eugenia BARBULESCU at 19:48

  Buna ziua Dl.Toma….sa ne intoarcem in Buzau???,,,,am lucrat in Aromet (mau dat in somaj).Am plecat in Spaña de 17 ani,lucrez ca Auxiliar Administrativa. In fiecare an vin acasa sa imi vad familia,mereu plec cu un gust amar,de compirtamentul medicilor,personalul de la Primarie,,,toti vor „cadouri”,saraci pensionari…..Daca ma intorc imi oferiti un loc de munca??!,vorbesc ,spaniola (scris vorbit),engleza (scris,vorbit),franceza (vorbit).Aici salariul il am de 1250€/luna……Ce imi ofera Buzaul….
  Cu respect…Jeni

 5. Laurentiu at 8:36

  Drumuri proaste, tigani la tot pasul…. cozi la toate ghișeele. … legi care se aplica sau nu in functie de pile….. ..Sa ne trăiești Buzău….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *