Orașul tău Știrile zilei

De ce cred că azi va fi o aglomerație fără precedent în Buzău

Pentru locuitorii din Muntenia, E 85 reprezintă cea mai rapidă „poartă” către Moldova. De altfel, acesta este și cam singurul drum de viteză pe care îl are România în această parte de țară.

În județul Buzău, E 85 trece printr-un punct-cheie. Mărăcineni. Aici se află un pod care, exact ca în bancul de pe vremuri, ar fi trebuit să fie, dacă nu mai mare, atunci măcar mai bun.

În această perioadă, podul de la Mărăcineni se află în reparații. În zonă se circulă alternativ, adică cinci minute trec mașinile de la Buzău înspre Mărăcineni, iar alte cinci minute trec cele din sens invers. Timpii mari de așteptare creează cozi kilometrice pe E 85. Nu știu dacă a măsurat cineva, dar cea mai lungă coloană formată de la intrarea podului în reabilitare s-a întins până aproape de Potârnichești.

Numai PSD Buzău va trimite azi la București 4000 de membri.

E 85-ul nostru are de trecut astăzi un test greu. Testul celor câteva sute de autocare, microbuze și mașini personale pornite dis-de-dimineață din județele Moldovei pentru a ajunge în capitală, la Mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD.

La un calcul simplu, prin „filtrul” Mărăcineni ar urma să treacă mâine în jur de 30.000 de manifestanți din 9 județe, îmbarcați în circa 1000 de autocare. Imaginați-vă o mie de autocare așteptând în Mărăcineni la un semafor mobil, pe o singură bandă, și aia îngustată.

Ceea ce face să ne gândim și la un alt aspect referitor la incredibila capacitate de organizare a PSD, dacă totul va merge conform planului. Pentru că, vorba liberalului Marian Petrache – s-ar putea ca cea mai mare problemă a social-democraților să nu fie găsirea oamenilor pentru miting, ci a autocarelor!

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care o femeie descarcă un întreg spray lacrimogen pe holurile spitalului

Știrile zilei

Teatru la #GalleriaMallBuzau!

Știrile zilei

SCANDAL! | „I-a dat un pumn în față, apoi a scos spray-ul paralizant!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *