Educaţie Politică Știrile zilei

Deputatul Ciolacu, VESTEA pe care o așteptau zeci de mii de români

Profesorii își vor primi toate drepturile restante câștigate în instanță, după tăierile de salarii din 2010. Anunțul a fost făcut de către deputatul buzoian Marcel Ciolacu, inițiator al legii care repară nedreptățile comise în urmă cu opt ani.

„Am reușit în sfârșit să reparăm încă una din marile nedreptăți la adresa profesorilor din perioada guvernărilor PDL. Ieri, colegii de la Senat au adoptat în cameră decizională legea prin care se vor plăti toate drepturile câștigate în instanță de cei din sistemul de educație, ca urmare a tăierilor de salarii din 2010.

Mă bucur că sunt unul dintre inițiatorii acestei legi, alături de alți colegi din PSD. După ce legea va fi promulgată și va intra în vigoare, Ministerul Educației va avea 30 de zile pentru a stabili metodologia de calcul pentru plata tuturor drepturilor bănești.” a anunțat deputatul Marcel Ciolacu.

Măsura vizează zeci de mii de dascăli aflați în activitate în anul 2010. Ei s-au trezit cu salariile tăiate în urma unei decizii a Executivului, care își dorea să combată efectele crizei financiare de la acea vreme.

În ultimii ani, profesorii își luaseră gândul de la drepturile restante, mai ales după ce au văzut că nici executările silite nu i-au determinat pe primari să le plătească sumele.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Dora Gaitanovici, locul al doilea la „Vocea României”

Știrile zilei

MISTER total! | Tânăr și iubita lui, găsiți morți pe câmp!

Politică Știrile zilei

PSD Râmnicu Sărat a sunat adunarea

1 comentariu

  1. Nita at 16:08

    De ce doar lor?! Pompierii,politistii,jandarmii si ceilalti functionari cand oare isi vor primii banii! La pastele cailor presupun! Sa le fie rusine tuturor guvernantilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *