Educaţie Știrile zilei

EDUCAȚIE CU PUMNUL: Copil de 9 ani, de la Școala 5, ÎNVINEȚIT de învățătoare. Parchetul a deschis dosar penal

Învățământul buzoian este din nou în mijlocul unui scandal, după ce părinții unui copil de 9 ani, de la Școala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano” din municipiu au sesizat autoritățile că fiul lor este maltratat de învățătoare.

Parchetul buzoian a deschis deja o anchetă, în paralel cu Inspectoratul Școlar, după ce părinții copilului au reclamat faptul că învăţătoarea l-a lovit în timpul orelor. Totul s-a petrecut la finele săptămânii trecute. Elevul de clasa a treia le-a povestit părinţilor că în timpul orei stătea de vorbă cu o colegă. Ar fi fost observaţi de învăţătoare, iar în scurt timp cadrul didactic s-ar fi apropiat de băiat şi l-ar fi lovit în zona capului, reproşându-i că nu este atent.

Micuţul s-a plâns părinţilor că nu este pentru prima dată când este lovit de dascăl. Acum doi ani l-a lovit cu palma, de i-a dat sângele pe nas. Atunci şi-a cerut scuze şi am iertat-o. Acum e prea de tot, pentru că am înţeles că l-a lovit şi cu pumnul”, a spus mama băiatului. O vânătaie cât pumnul sub ochi i-a făcut pe părinţi să meargă direct la directoarea şcolii şi să se plângă de comportamentul învăţătoarei.
Contactată de Reporter Buzoian, directoarea școlii, prof. Nicoleta Sarafolean, a confirmat că, la momentul actual, în școală este o anchetă în derulare în ceea ce privește incidentul reclamat autorităților.

Ulterior, reclamațiile au ajuns şi la poliţie, unde părinții au depus o plângere la adresa învăţătoarei. Atât conducerea şcolii, cât şi poliţiştii au demarat anchete. Încă de la început, învăţătoarea a recunoscut că l-a lovit pe copil.

FOTO: Adevărul
Copil

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ÎNMORMÂNTARE Sorin Gheorghe | ANUNȚUL familiei

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Accident la ieșirea din Buzău (foto)

Știrile zilei

În arestul IPJ, pentru 70 de lei! | Cine l-a dat de gol

1 comentariu

  1. Elena Panțuru at 7:01

    Am o nedumerire,dacă elevul deranja orele,de ce nu a fost consiliat psihologic?Vreau un răspuns de la directorul școlii!Cum adică ,,a mai fost lovit ,dar am iertat-o,, ?DGASPC Bz ce zice,adică părinții asistau cum le era lovit copilul și n au luat nicio măsură?În toate școlile sunt elevi care deranjează orele,ce măsuri se vor lua de acum încolo,pt că plângerea penală rezolvă un caz și nu toate cazurile din învățământ!Așa se dezvoltă adicții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *