Știrile zilei

Ei sunt proxeneții buzoieni reținuți azi-noapte

O rețea de proxeneți cu rădăcini vechi la Buzău a fost destructurată, ieri, de către procurorii DIICOT, la capătul unor acțiuni de urmărire și filaj care au durat aproape șase ani.

În to acest timp, proxeneții s-au îmbogățit de pe urma exploatării a zeci de fete credule care le-au căzut în plasă, crezând că vor fi tratate peste hotare precum niște prințese. În realitate, ele erau obligate să se prostitueze și cu greu puteau ieși de sub autoritatea peștilor.

DIICOT a făcut publice numele celor reținuți în dosar:

La data de 11.09.2018, procurorii DIICOT- B.T.Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor STANCIU STELICĂ, NIȚĂ VASILE, zis ”Țuțu, MOLDOVEANU IULIAN GIORGIAN, zis ”Gică, IORDACHE DANIEL IONUȚ, zis ”Buduluș, DUȚĂ CRISTINEL, MOTOC AUREL şi ȘTEFĂNESCU FLORINEL, zis ”Van Damme”, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2018 s-au constituit și au funcționat două grupuri infracționale organizate specializate în comiterea de infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane, prin obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției a mai multor tinere pe teritoriul Spaniei, Elveției, Olandei, Germaniei, Regatului Unit al Marii Britanii și al Suediei.

   Astfel, s-a stabilit că în perioada 2008-2010,  inculpatul Stanciu Stelica a obținut sume de bani însemnate de pe urma practicării prostituției pe teritoriul Spaniei a mai multor persoane de sex feminin.Tinerele erau seduse de ideea unei relații de dragoste cu inculpatul Stanciu Stelică și perspectiva unui viitor sentimental și material cu acesta, fapt pentru care o mare parte din sumele de bani obținute prin practicarea prostituției îi erau date acestuia fie în mod direct, fie, în cele mai multe dintre cazuri, prin transmiterea banilor prin sistemele de transfer rapid, din Spania în Romania.

   În perioada 2010-2012, activitatea de prostituție a două persoane vătămate a fost transferată pe teritoriul Olandei, în plus, începând cu anul 2011 fiind înregistrate noi transferuri de sume de bani din Olanda în Romania pe numele inculpatului Stanciu Stelică.

CONTINUAREA COMUNICATULUI DE PRESĂ ESTE DISPONIBILĂ AICI.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Anunțuri Știrile zilei

Primăria municipiului Buzău | DISPOZIȚIE DE ȘEDINȚĂ

Economic Știrile zilei

Rolul companiilor private în dezvoltarea comunităţilor locale | Provident a plătit salarii de 2,5 milioane de Euro, doar în Buzău

Știrile zilei

COD GALBEN de vânt puternic în opt județe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *