Orașul tău Politică

FOTO: Ce ministru a vizitat ieri Buzăul, iar presa nu a fost invitată

Un ministru din Cabinetul Tudose a fost, ieri, în vizită la Buzău. Presa nu a fost anunțată despre eveniment, cel mai probabil aceasta fiind opțiunea consilierilor pe probleme de comunicare ai demnitarului. Decizia luată în urma vizitei depășește însă orice așteptare.

Ieri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a răspuns unei invitații adresate de primarul Constantin Toma de a vizita Buzăul. Liderul de la Palatul Comunal a povestit, pentru Reporter Buzoian, din culisele întâlnirii:

„Vineri, ne-am întâlnit cu domnul ministru Petre Daea în biroul viceprim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu. I-am povestit despre situația dezastruoasă în care se află Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău și despre faptul că baza de semințe de legume a României este depozitată, spre păstrare, în saci și pungi. Este vorba despre soiurile românești obținute ca urmare a cercetării din ultimii 70 de ani.”, a  declarat primarul municipiului Buzău.

CITEȘTE ȘI: Decizie ISTORICĂ pentru Buzău | Se înființează Banca Națională de Gene

În urma întâlnirii de vineri, din biroul vicepremierului Ciolacu, ministrul Daea a promis că va vizita Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Sosit ieri, cu o delegație de specialiști în agricultură, Daea a vizitat solariile, a gustat din produsele SCDL și a decis: Până în luna septembrie a acestui an, la Buzău se va înființa Banca Națională de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice și medicinale.

Banca va lua ființă prin Ordonanță de Urgență, iar banii necesari vor fi acordați de Guvernul României. În acest fel, rezultatele muncii de zeci de ani a cercetătorilor noștri va fi păstrată în condiții optime, iar viitorul agriculturii românești se poate așeza pe fundații solide.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Drum inundat! | Politiștii sunt în teren

Știrile zilei

Accident rutier pe E85 | Trafic îngreunat

Știrile zilei

BUZĂU: O apă curgătoare va traversa orașul | Vor apărea terase, galerii comerciale și mori miniaturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *