Administrație Știrile zilei

FOTO/VIDEO: Cum au sărbătorit locuitorii comunei Berca Ziua Națională a României

1 Decembrie, sărbătorit așa cum se cuvine la Berca. Localnicii s-au adunat ieri, la biserica din centru, pentru a asista la ceremoniile prilejuite de Ziua Națională a României.

Câteva sute de oameni au tremurat la minus 2 grade pentru a fi prezenți, alături de oficialități, la sărbătoarea tuturor românilor. Festivitățile au debutat la ora 13:00, cu ceremonialul religios, oficiat de către preotul din localitate, moment urmat imediat de programul artistic al micuților de la Clubul Copiilor Berca, de discursul primarului și al unui reprezentant al Armatei și de depunerea de coroane.

Pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Națională, edilii au arborat, la biserica de pe deal, un drapel de 25 de metri pătrați, vizibil din orice punct al comunei. Steagul a  fluturat întreaga zi, ca semn al mândriei naționale a locuitorilor.

După adunarea solemnă de la biserică, interesul s-a mutat către Parcul Central din localitate, acolo unde Primăria a organizat un concert de muzică populară, fiind distribuite gratuit 600 de portii de fasole cu cârnati și vin fiert.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Nu scăpăm de amenințarea virusului

Sport Știrile zilei

Teren aflat în paragină, scos la licitație

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Percheziții în Buzău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *