FOTO/VIDEO: Zi încărcată de emoție | Europarlamentarul buzoian Andi Cristea s-a întors în fața foștilor profesori de la „Eminescu”

Atmosferă de sărbătoare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău. Elevii şi cadrele didactice au marcat Ziua Europei, în contextul în care colegiul buzoian este deja Şcoală Ambasador a Parlamentului European. Invitat de onoare al evenimentului, europarlamentarul Andi Cristea a revenit cu emoţie în faţa foştilor profesori şi a elevilor pentru a le vorbi despre misiunea sa la Bruxelles.

Marți dimineață, amfiteatrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a devenit neîncăpător pentru elevii şi dascălii care au participat la manifestările dedicate Zilei Europei. Zeci de cadre didactice şi elevi au participat la activităţile organizate de una dintre şcolile ambasador ale Parlamentului European.

Europarlamentarul buzoian Andi Cristea a avut un dialog deschis cu liceenii, provocându-i să spună ce știu despre Uniunea Europeană. Evenimentul s-a tranformat într-o dezbatere extrem de activă, în urma căreia au fost lansate și provocări. Mai exact, eurodeputatul buzoian a lansat invitația de a vizita Bruxelles-ul unor elevi care nu au trecut niciodată de granițele țării. Acest lucru va fi posibil grație vizitelor de studiu pe care Cristea le organizează periodic în capitala europeană pentru liceenii buzoieni.

Fostul absolvent al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” le-a mai vorbit elevilor despre contextul geopolitic actual, despre toleranță, despre drepturi și libertăți în UE, dar și despre Brexit.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*