Știrile zilei

GALERIE FOTO: Mii de buzoieni au participat la Ziua Eroilor

Astăzi, pe o ploaie măruntă, mii de buzoieni au asistat la ceremonialul dedicat Zilei Eroilor, eveniment la care au participat militari, clerici și înalte oficialități de la București. Peste 850 de militari români și străini au defilat pe Calea Eroilor, în fața unei asistențe din care au făcut parte ambasadori, parlamentari, primari și oficialități locale.

Ceremonialul religios și militar internațional a început la ora 12:00, atunci când s-au tras clopotele în toate lăcaşele de cult din România. În același timp, în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ s-a păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Programul manifestărilor dedicate memoriei celor peste 330.000 de militari români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial a început la scurt timp după sosirea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea însotit de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, și de alți parlamentari buzoieni. De asemenea, în tribuna oficială a fost prezent si Ministrul Culturii, George Ivașcu, dar și ambasadori ai statelor care au pierdut militari în Primul Război Mondial.

De pe margine, mii de elevi buzoieni au asistat la manifestările dedicate Zilei Eroilor, care au început cu o ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor. În cadrul căreia au fost depuse coroane de flori la Domul Central ce adăpostește Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea celor 12 salve de tun și cu citirea numelor a 200 de eroi.

După citirea discursurilor a avut loc unul dintre momentele cele mai așteptate de public, parada celor aproape 900 de militari români și străini, care au defilat pe Calea Eroilor din Buzău. Mai multe avioane și elicoptere au trecut pe deasupra mulțimii, smulgând ropote de aplauze.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în prima conflagrație mondială, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Caz ȘOCANT la Râmnicu Sărat

Anunțuri Știrile zilei

DEZBATERE | Buzoienii, invitați la Primărie

Știrile zilei

Așa se circulă în Buzău | Microbuz înghețat BOCNĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *