EducaţieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: O școală din mediul rural organizează o reuniune internațională

Școala Gimnazială ”Înv. Clemența Beșchea” Căpățânești este săptămâna aceasta gazdă pentru profesori și elevi veniți din patru țări membre ale Uniunii Europene.

Proiectul „No Child Left Behind” este de tip Erasmus+ în domeniul parteneriate strategice pentru educația școlară. El se desfășoară pe perioada septembrie 2014-august 2017 și are ca participanți școli din: Spania – coordonatorul principal-, Italia, Polonia, Romania și Turcia, care este prezentă în parteneriat atât cu o școală gimnazială, cât și cu o organizație sindicală, direct implicată în lupta împotriva abandonului școlar.

Principalul deziderat îl constituie reducerea absenteismului și a abandonului școlar la nivelul organizațiilor implicate. Alte ținte pe care vor să le atingă actorii implicați în proiect sunt: diversificarea metodelor de predare, grație schimbului internațional de experiență; propunerea unor activități extrașcolare atractive, adresată elevilor prin implementarea parteneriatului; îmbunătățirea unor competențe cheie prin implicarea elevilor în rezolvarea de sarcini specifice proiectului, cum ar fi cele de comunicare ori digitale sau conștientizarea familiilor cu privire la riscurile absenteismului și ale abandonului școlar timpuriu.

Printre rezultatele preconizate se numără reducerea acestor fenomene nedorite de absenteism și abandon, responsabilizarea elevilor față de viața școlară, dezvoltarea spiritului de echipă, și desigur, o multitudine de produse care arată munca lor: broșuri, campanii, situații statistice, precum și un ghid de măsuri referitoare la tema proiectului.

Organizatorii au oferit exemple concrete de activități și produse „No Child Left Behind”, realizate sau în curs de realizare pe această perioadă a reuniunii, de către cele patru echipe partenere a câte patru membri fiecare, fără a include profesorii însoțitori, care sunt în număr de doi din fiecare țară, alături de elevii și profesorii locali. Pe scurt, colectivul multinațional de elevi, sub îndrumarea profesorilor lor, a participat la: realizarea unui dicționar de termeni specifici, în engleză și în limbile participanților, prezentarea unor figuri celebre care în copilărie au avut probleme legate de școală, activități sportive, relatarea în imagini, filmată, a parcursului proiectului de până acum, precum și la punerea în scenă a unei scurte piese de teatru, scrisă de elevii români pe tema renunțării și întoarcerii la școală.

„Școala noastra este bucuroasă să organizeze reuniunea de proiect, alături de partenerii noștri străini pe care i-am întâmpinat cu pâine, sare și cele mai frumoase gânduri”, a transmis directorul școlii, prof. Simona Tăbleț.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!