Orașul tău Știrile zilei

Parcare modernă într-o zonă greu accesibilă din Buzău

După ani de zile în care cultura pierduse bătălia cu spiritul antreprenorial, lucrurile par să reintre în matca normalului. Casa de Cultură a Sindicatelor din Buzău va fi iarăși ce a fost și, poate, chiar mai mult decât atât, în lumina noului proiect ce se cristalizează aici.

Noul administrator al Casei de Cultură, loc din care – ani  de-a rândul – nu ne-au mai zâmbit actorii, ci piesele de mobilier, şi-a propus să redea clădirii scopul pentru care a fost construită. Acela de sediu al artelor şi al culturii.

Casa de Cultură a Sindicatelor în anii ’80.

Proiectul vine la pachet cu încă o veste bună. Pentru ca viitorii spectatori să dispună de un loc în care să-şi poată parca maşinile, Primăria a fost solicitată să reamenajeze platoul din faţa clădirii.

  • Zonă aproape inaccesibilă, prevăzută cu parcare.

Până în prezent, întregul platou din fața „Casei cu Mobile” era ocupat de terase, ceea ce făcea imposibil accesul cu mașina în zonă. Accesul în noua parcare se va face pe tronsonul dintre bulevardul Bălcescu şi strada Democraţiei, care se va numi strada I.C. Brătianu. Și aici au demarat lucrările la refacerea carosabilului.

Foto: Costin Gheorghe

Taxa pentru ora de parcare va fi de 2 lei, la fel ca în celelalte parcări publice din oraş.

Casa de Cultură a Sindicatelor va fi reinaugurată oficial cu prilejul unei reprezentaţii a Teatrului din Chişinău, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Orașul tău Știrile zilei

FOTO: Imagini frumoase dintr-un loc pe care nu-l vei mai recunoaște!

Administrație Știrile zilei

Premiu de Excelență pentru Consiliul Județean Buzău (FOTO)

Știrile zilei

Agenți de pază din Buzău, găsiți beți sau dormind în post!

1 comentariu

  1. Pingback: FOTO: Imagini frumoase dintr-un loc pe care nu-l vei mai recunoaște! – Reporter Buzoian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *