Educaţie Știrile zilei

Profesoară din Buzău, selectată în proiectul MERITO: „Elevul de azi e obișnuit să fie ignorat. El vorbește, tu vorbești, sunt două discursuri separate”

Mihaela Nicolae, profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău, se numără se numără printre cei unsprezece dascăli valoroși selectați din cele peste 300 de propuneri de către comunitatea Fundatiei „Romanian Business Leaders”. Cei unsprezece profesori de excepție sunt incluși în proiectul „MERITO”, care își propune să prezinte societății modele de profesori din România.

„Elevul de azi e obișnuit să fie ignorat. El vorbește, tu vorbești, sunt două discursuri separate. Când își dă seama că ești atent la ce spune, se schimbă relația.”

„Pe 14 februarie, Mihaela Nicolae, profesoară de română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău, ajunge la clasa a XI-a I la 07:30, cu cinci minute înainte să înceapă ora, prima din semestrul II. Găsește în bănci câțiva elevi răsfirați. „Să punem niște muzică până vin și ceilalți”, le spune. Scoate telefonul, îl conectează la o boxă mică și caută o melodie. Acum glasul lui Robbie Williams se aude în întreaga clasă: „For all your days and nights / I’m gonna be there / I’m gonna be there / yes I will. / Go gentle through your life”.

De parcă ar fi personaje într-un videoclip, elevii intră pe rând în clasă, se dezbracă de gecile colorate și se așază în bănci, fără să pară uimiți de muzică. Unii au ochii încă lipiți, alții s-au mai dezmeticit. Nicolae, într-o bluză largă bleumarin închis cu buline albe și fustă de blugi ce trece de genunchi, scrie pe tablă cu puncte: Atenție, Memorie, Energie, Romantism. Apoi oprește muzica și îi invită pe adolescenți în fața clasei, în cerc, pentru un exercițiu de înviorare. Cei 28 de puști se ridică cu chiu, cu vai.”

CITEȘTE MAI MULT: http://www.proiectulmerito.ro/mihaela-nicolae/

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Cadavru descoperit într-o râpă!

Știrile zilei

Trafic îngreunat pe E85 | Trei persoane rănite

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *