Din Buzău
Rețeta succesului: Buzoianca Aida Parascan duce gustul „dulce-sărat” și în Capitală
Puțin dulce, o fărâmă de sărat și mult, mult suflet. Aceasta este rețeta pe care o pune câștigătoarea celei de-a doua ediții a MasterChef, Aida Parascan, în fiecare preparat pe care îl servește buzoienilor ce trec pragul pati/cofetăriei sale, „Dolce Salato”.
După ce a înregistrat un succes cu patiseria din Galleria Mall, buzoianca devenită celebră pentru trofeul obținut la cel mai cunoscut show culinar din România, vrea acum să-și extindă afacerea și în București.
Astfel, deserturile sofisticate, bufeturile din pește, mini-torturile, ciocolata de casă și fructele preparate sub orice formă ar putea ajunge și pe masa bucureștenilor gurmanzi, asta numai dacă Aida va reuși să găsească un spațiu potrivit pentru extinderea afacerii sale.
- În 2013, buzoianca în vârstă de 32 de ani a câștigat titlul MasterChef și a încasat un cec de 50.000 de euro.
Concurenta a gătit „cel mai bun peşte din concurs“, după cum a apreciat chef Sorin Bontea, la care a adăugat broccoli, camembert, piure de fenicul şi sofran. Pe lângă acest meniu, Aida Parascan a mai preparat miel cu ceapă caramelizată cu oţet balsamic şi muşchi de porc marinat cu ierburi provensale.