Tâmplărie stricată, pereți scorojiți, closet în fundul curții și lipsa apei potabile. Așa încep școala elevii buzoieni

Se apropie începutul de an școlar și, odată cu el, încep și controalele Direcției de Sănătate Publică și ale scoli-neautorizate-1Inspectoratului Școlar Județean în unitățile de învățământ din Buzău.
Dacă cele mai multe școli au primit OK-ul Sănătății Publice pentru a-și primi elevii în bănci, 89 dintre unitățile de învățământ nu sunt gata pentru primul clopoțel. De altfel, acestea nici nu au primit autorizația sanitară de funcționare, din cauza condițiilor improprii existente aici.
Deși au constatat că problemele din aceste școli – care dăinuie de ani buni – se răsfrâng asupra siguranței și confortului elevilor, inspectorii sanitari nu au prea multe instrumente la dispoziție pentru a corecta situația.
Așa se face că, elevii din instituțiile de învățământ care suferă la capitolul condiții de studiu vor fi nevoiți să stea în bănci degradate, deasupra unor tavane înmuiate de apă și înconjurați de pereți scorojiți.
Nici grupurile sanitare nu sunt așa cum ar trebui. Amenajate în fundul curții, fără fose septice vidanjabile, closetele arată jalnic și constituie adevărate pericole pentru elevi.scoalabogda5_or-600x400
În unele școli și grădinițe, apa potabilă curentă lipsește cu desăvârșire, ceea ce îi determină pe învățăcei să vină cu sticle umplute acasă.  Și pentru ca lista problemelor să fie completă, nu putem să nu menționăm de condițiile improprii de depozitare a laptelui și a cornului, produse servite elevilor în pauza mare.
La propunerea prefectului a fost aprobată înfiinţarea unui nou grup de control, care îşi va începe activitatea la 1 septembrie. Acesta va stabili clar care sunt condițiile în care își vor desfășura activitatea copiii buzoienilor.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*