Orașul tău Știrile zilei

O trecere de pietoni soră cu moartea: „Îi zboară ca pe popice”

Semnalistica rutieră din municipiul Buzău a trecut prin modificări fundamentale, care au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de circulație, însă mai sunt lucruri de schimbat. Unele treceri de pietoni – de pildă – sunt adevărate capcane pentru cei care se încumetă să le traverseze.

O astfel de trecere se află în cartierul Broșteni, în dreptul Penny Market. În zonă, șoferii circulă cu viteză, marcajul zebrei s-a șters, iar noaptea este beznă totală. Așa se face că aproape nu trece săptămână fără ca măcar un pieton să aibă de suferit.

„Îi zboară ca pe popice, vă spun eu. Lucrez în zonă și văd permanent câte unul ridicându-se de jos, după ce l-a trântit mașina. Avum o lună a spulberat doi, soț și soție. Am zis mereu că o să fac sesizare la Primărie, să monteze bumpere.”, a povestit Daniel.

Ultimul accident produs pe trecerea de pietoni cu pricina a avut loc aseară. O adolescentă de 15 ani a ajuns la spital cu răni la picioare și la cap după ce un poștaș în vârstă de 49 de ani a lovit-o cu mașina chiar pe zebră.

[box type=”shadow” ]Până acum nu s-a înregistrat niciun deces pe această trecere. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care zebra cu probleme nu a ajuns în atenția autorităților.[/box]

În alte zone din municipiu s-au montat limitatoare de viteză în apropierea trecerilor de pietoni. În Broșteni nu există încă astfel de dispozitive de calmare a traficului. Poate și pentru că unii buzoieni au o părere mai proastă despre acest cartier, aspect confirmat de nenumăratele comentarii făcute în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când locuitorii acestui cartier au fost luați peste picior pentru că și-au dorit și ei instalații luminoase pe străzi.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

AVARIE | Activitate îngreunată

Anunțuri Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Decizie a Primăriei privind accesul mașinilor în Crâng

Știrile zilei

Primul cămin studențesc din Buzău! | Iată unde va fi construit

6 comentarii

 1. Anonim at 14:14

  Oare de ce singura solutie sunt bumperele ? Nu le contest dar alta solutie si mai eficienta si mai moderna ar fi iluminarea trecerilor de pietoni pentru o buna vizibilitate noaptea in special cum in alte orase europene se intampla , oare la noi sa primeze bugetul local in fata vietii omenesti ?

  1. Anonim at 14:17

   Nu este singura trecere de pietoni cu astfel de probleme, una si mai circulata este cea din dreptul blocului Magnolia dupa Balcescu care este luminata „doar ca sa fie luminata” ca pe trotuare unde este punctul critic in asemenea cazuri pentru soferi nu se vede nimic mai ales si daca vine masina din fata ai un punct mort in care se poate intampla orice, plus multe alte exemple, orasul nostru noaptea este ca in vestul salbatic in privinta iluminarii , nu numai la trecerile de pietoni ci si la capitolul strazi, mai este strada paralela cu podul de la fabrica de bere care „uneste” pentru pietoni Transilvaniei cu locuitori dupa Orizontului, Gradinilor, etc. unde noaptea copiilor le este frica sa se mearga mai ales in sezonul rece cand vin de la scoala.

   Oare nu se pot gasi solutiile adecvate sa montam niste becuri chiar daca „pagubim” bugetul cu consumul .

 2. George at 15:23

  Trecerea de pe strada Alexandru Marghiloman e degeaba, cea de langa Strada Brosteni care duce spre biserica. Trec si cate 10 masini si nu se opresc pentru a acorda prioritate pietonilor.

 3. Vlad at 8:11

  Eu cred ca problema principala la trecerile de pietoni este faptul ca „soferii buni cunoscatori de legislatie” parcheaza masina la maxim 1m de marcajul de trecere, sau poate chiar pe marcaj. Eu ca sofer,noaptea, cand conduc,poate cu viteza(50-60km/h), imi este aproape imposibil sa vad pietonul ca vrea sa traverseze,mai ales daca acesta are un fes negru si o geaca neagra. Ma trezesc cu el in fata masinii,si din pacate nu pot opri… Eu ca sofer ar trebui sa ma dau jos din masina la fiecare trecere si sa ma uit daca e cineva pe trotoar care doreste sa treaca strada,si daca am ghinionul sa fie o duba, eventual ar trebui sa merg pe trotuar sa vad daca este cineva…
  Eu aici vad problema,parcarea neregulamentara…

  EX. pozitiv:
  La trecerea de pietoni de pe transilvaniei in dreptul strazii bazalt, vizibilitatea este excelenta si noaptea si ziua,deoarece nu am vazut niciodata masina parcata la mai putin de 50m de trecerea de pietoni…Stau in zona si nu cred ca am vazut accident de acest gen in ultimii 4-5 ani,poate chiar mai mult.

  Si inca ceva: Nu am nimic cu pietonii,doar ca unii dintre acestia nu se asigura la trecerea de pe o parte pe cealalta a strazii,mergand pe premiza ca:”Trebuie sa opreasca,doar e trecere!”. Am mai spus si in alte situatii:Trecerea de pietoni,nu este holul din casa ta!ASIGURATE!!!

  O materie in scoala despre educatia rutiera ar fi foarte folositoare pentru toata lumea!!!

  1. Vasile at 22:03

   La trecerile de pietoni se reduce viteza,tocmai pentru a nu te trezi cu vreun pieton in fata masinii. Dar nu multi cunosc asta,iar si mai putini o respecta. Ai dreptate cu masinile parcate langa trecere,insa daca nu ai vizibilitate,reduci viteza si te asiguri. Pietonul NU ARE NICIO OBLIGATIE SA SE ASIGURE. Mai citeste legislatia rutiera.

   1. Vlad at 7:20

    Viata este mai presus de legislatie!!! Trebuie sa fii prea cretin sa nu te asiguri cand treci strada in zilele noastre!

    Cat de redus viteza, ca sa il vezi pe cel de pe trotuar aflat dupa masina parcata, ar trebui sa mergi cu 10 km/h,deoarece,daca ai norocul sa fie un copil si sa alerge pe trecere,sar putea sa nu poti opri nici la viteza asta…

    Si citatul asta care il dati toti:”Mai citeste legislatia rutiera.”, voi respectati toate regulile din legislatie? Voi sunteti aia care merg mereu regulantar si nu incalca nici o lege? Voi sunteti SFINTII din trefic? Hai sa fim seriosi si sinceri! NIMENI, DAR ABSOLUT NIMENI!!! nu respecta in totalitate legea,fie ea rutiera sau de orice alta natura!!!Cred ca nici tu,Vasile, nu o respecti 100%… Asa ca hai sa nu ne mai cacam pe noi sa dam sfaturi prin acest citat…

    Si 2 la mana, din cate imi amintesc de prin scoala, cand faceam educatie rutiera(scoala nr. 11) cu domnii politisti de la rutiera,spuneau ca traversarea straziii se face doar pe trecerea de pietoni sau pe la capatul strazii sinumai dupa ce te asigurica nici din stanga ,nici din dreapta nu se apropie un pericol(nu vine masina).

    Asa ca Vasile,mai bine asigurate inainte sa treci strada!!!VIATA ARE PRIORITATE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *